JUG MU OVO NEĆE ZABORAVITI: Đani Ćurčić OPLEO po legendama Partizana, a hvali čoveka koga GROBARI MRZE!

Autor:

Sport

30.09.2021

10:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji srpski fudbaler Saša Ćurčić zvani Đani, već neko vreme boravi u Srbiji gde vredno radi na dobijanju PRO licence u trenerskoj školi FSS-a.

Republika

Foto: Starsport

Đani Čurćič postaje trener

Upravo ta licenca će mu omogućiti rast i poboljšanje trenerske karijere.

- Sada se školujem u FSS, u trenerskoj školi, na PRO licenci. Najverovatnije ću preuzeti klub iz Superlige ili Prve lige Srbije i tako početi trenersku karijeru. Pozivam klubove da znaju. Ovo je ekskluziva na neki način. Počinje mi 25. oktobra prvi modul i traje do 30. maja 2023. godine, to je ozbiljna škola. Mogu da preuzmem klub dok se školujem. Fudbalska javnost da zna da sam tu, hoću da radim u Srbiji - rekao je Ćurčić u intervjuu za Mondo.

Ćurčić je u svojoj bogatoj karijeri igrao za OFK Beograd i Partizan dok je u Engleskoj nasutpao za Bolton, Aston Vilu i Kristal Palas, u Americi za Metro Stars (sadašnji Njujork) i u Škotskoj za Madervel.

Đani se ugleda na stratega Atletiko Madrida Dijega Simeonea, ali u svom stilu naglašava kako će sve izgledati.

- Dijego Simeone je moja filozofija, ne taktički, nego po mentalitetu, videli ste šta radi. Nenad Lalatović, Željko Obradović i Dule Vujošević su male bebe za mene po temparamentu. Lalat je moj naslednik, ne ja njegov, stariji sam - smeje se Đani, pa dodaje:

- Ja sam nezamenljiv, mene ne mogu da smenje. Zašto Lalatoivća nisu smenjivali? Ima onih koje možete da smenite i onih koje ne možete.

Takođe je istakao i da ga između ostalog krasi i poznavanje međuljudskih odnosa. Ali da je, osim legendi Partizana koje je prethodno spomenuo, bolji i od čuvenog trenera Žoze Murinja. 

- Razumem psihologiju međuljudskih odnosa, u tome sam maestro. Pa kada su kod mene na žurke dolazili Denis Rodman i Naomi Kembel, onda se zna da dobro razumem te međuljudske odnose. Motivacioni govori su mi jači od Žozea Murinja. 

Kao vrhunac dosadašnjeg bavljenja trenerskim poslom ističe i to da je on bio taj koji je stvorio sadašnje zvezde Mančester sitija i Mančester Junajteda.

- Radio sam 2013. godine u akademiji Sitija, napravio sam Fila Fodena (Siti), Džejdona Sanča (Junajted), Dejvida Bruksa (Bornmut). Ja sam vratio Arona Van Bisaku (Junajted) sa desnog krila na beka dok sam bio u Palasu, posle ga je Roj Hodžson ubacio u prvi tim, ostalo je istorija. Tamo su mi i rekli da treba da se oprobam na seniorskom nivou - zaključio je Saša Đurčić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading