NEZAPAMĆENO: Partizan deo ISTORIJE, Grobari ovo nikad nisu videli!

Autor:

Sport

29.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana kroz istoriju dugu 76 godina igrali su grupnu fazu mnogih evropskih takmičenja i za protivnike imali klubove iz cele Evrope, preko Skandinavije do Malte, ali naredni rival se razlikuje.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

U četvrtak ćemo videti istorijski trenutak na stadionu Partizana jer će estonska Flora postati prva ekipa u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja koja je u Humskoj izašla sa svih 11 startnih domaćih igrača!

Neverovatno zvuči i informacija da zeleno-beli ni u ostatku tima nemaju strance, već su svih 26 igrača domaći, odnosno Estonci. Flora je i prethodnu sezonu odigrala bez stranca, a poslednji put kada se našao uljez u svlačionici kluba iz Talina bilo je u sezoni 2019/20. Tada je "mir" narušio Anselmi Nurmela (24), defanzivni vezista rođen u holandskom Emenu, iz braka oca Finca i majke Holanđanke.

Čak ni on tada nije izdržao celu sezonu jer je u januaru 2020. pojačao finski Oulu.

Naravno, mnogi se sećaju i gostovanja Atletik Bilbaoa u Humskoj 2015, ali i oni su tada imali stranca iako u njihovim redovima mogu da igraju samo Baskijci. Pre šest godina, Ajmerik Laport, sadašnji štoper Mančester sitija, nosio je dres selekcije Francuske do 21 godine i izjašnjavao se kao Francuz rođen u Baskiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading