PARTIZAN KOMANDUJE, ZVEZDA SE NI ZA ŠTA NE PITA: Legendarni fudbaler ZAPALIO SRBIJU!

Autor:

Sport

28.09.2021

10:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legenda Partizana, Ivan Golac smatra da Partizan nema konkurenta u domaćem prvenstvu, pa da čak ni Crvena zvezda ne može da mu pomrsi račune ove sezone.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Partizan - Crvena zvezda

Ivan Golac sudi "ni po babu, ni po stričevima", pa često na račun voljenog kluba iznosi kritike, međutim, konačno je zadovoljan onim što vidi na terenu.

Nisam dežurni kritičar, nego govorim istinu koja najviše boli, pogotovo one koji imaju nečistu savest. Sada se vidi nešto pozitivno, nisu samo rezultati dobri, nego i igre na terenu. U Srbiji više ne postoji protivnik od koga Partizan treba da zazire, a to više nije ni Crvena zvezda. Partizan sada kontroliše sirtuaciju u prvenstvu, ili što bi Englezi rekli komanduje! Sve je to pokrenulo i navijače, pa je i podrška sa tribina sve snažnija - rekao je za "Kurir" Ivan Golac.

Republika

Foto: Starsport

Ivan Golac zadovoljan partijama Partizana

On je pohvalno govorio o treneru Aleksandru Stanojeviću, od čijeg dolaska Partizan igra kao preporođen.

Kada ekipa igra dobro, udeo trenera je veliki i veoma važan. Partizan igra na zavidnom nivou, a to je potvrdio i u Evropi, prvo prebrodivši teške kvalifikacije, a potom i pobedom na gostovanju na Kipru protiv Anortozisa u prvom kolu Lige konferencije. Sada je svaka utakmica poput rata za Partizan, pa i ova u četvrtak u Beogradu sa estonskom Florom, iako ih kod nas po običaju mnogi potcenjuju, što nije dobro. Nismo mi na nivou klubova iz engleske Premijer lige, pa da dominiramo, niti je ovaj Partizan onaj iz mog vremena ili zlatnih šezdesetih godina prošlog veka, kada smo sa svima mogli da igramo ravnopravo u evropskim kupovima.

Od mladih fudbalera Partizana, Golac posebno izdvaja izuzetno talentovanog Nikolu Terzića.

Terzić je za mene prijatno iznenađenje i otkrovenje. Najbolji strelac Rikardo Gomeš daje golove, ima kvalitet, a dobar je sa loptom i kada je u protivničkom šesnaestercu. Dakle, ima kvalitet, ali moraju da shvate da oni još nisu na nivou Partizana koji je veliki klub u evropskim razmerama. Iznervirao me je Rikardo protiv ruskog Sočija, kada se nije mnogo kretao, više sam ja bio aktivniji u fotelji nego on na terenu, a na svakoj utakmicu u dresu Partizana mora da se pruža maksimum. Sejduba Suma je bio najbolji igrač Partizana, žao mi je što je došlo do rastanka, ali šta je tu je. Verovatno su u klubu procenili da je to najbolje rešenje - zaključio je Ivan Golac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading