TRKA UDVOJE: Revolveraški obračun GOL-MAŠINA Gomeša i Kataija!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

28.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako se po jutru dan poznaje, tekuća sezona biće trka udvoje, ma revolveraški obračun Partizanovog napadača Rikarda Gomeša (29) i ofanzivnog veziste Crvene zvezde Aleksandra Kataija (30) ko će biti efikasniji i postići više golova.

Republika

Foto: Starsport

Aleksandar Katai i Rikardo Gomeš

Takmičarska godina u taborima večitih rivala samo što se zahuktala, crveno i crno beli izborili su evropsku jesen u grupama UEFA takmičenja, nakon 11. kola Superlige po običaju zauzeli su vodeće pozicije na tabeli, a jasno je i zahvaljujući kome.

BRUTALNE BROJKE

"Parni valjak" je trenutno u boljoj poziciji, budući da ima dva boda više od aktuelnog prvaka, i na tome ponajviše može zahvaliti raspucanom napadaču sa Zelenortskih Ostrva, koji je apsolutni lider liste strelaca u domaćem šampionatu sa 12 postignutih golova. Rikardo Gomeš u svom drugom mandatu u Humskoj beleži brutalne brojke. Na ukupno 17 mečeva postigao je čak 16 pogodaka, a samo pet Partizanovih rivala ove sezone je uspelo da ga osujeti u surovom golgeterskom naletu. Koliko je Rikardo zapravo superioran, govori podatak da bi već na zimu (devet kola je ostalo do kraja jesenjeg dela) lako mogao da nadmaši učinak Nikole Petkovića, bivšeg napadača Javora, koji se pre dve godine okitio titulom najboljeg strelca Superlige, sa 16 pogodaka na kraju sezone.

Republika

Foto: youtube.com/Nebojsa Petrovic

Milko Đurovski govorio o napadačima Zvezde i Partizana

Ipak, imaće Gomeš ozbiljnu konkurenciju u liku i delu potencijalnog reprezentativca Srbije Aleksandra Kataija (30), koji sa Crvenom zvezdom želi da preskoči Partizan na tabeli i petu godinu uzastopno pehar šampiona države zadrži u vitrinama stadiona "Rajko Mitić". Popularni Magiko, doduše, ima duplo slabiji golgeterski saldo u odnosu na Rikarda u Superligi (šest golova), ali njegova forma proteklog meseca i podatak da je na poslednjih osam mečeva postigao devet golova obećava maratonsko nadmetanje sa tamnoputim centarforom večitog rivala.

OFANZIVNI VEZNI BUDUĆNOST

Da će se dvojac za sve pitati, smatra u razgovoru za Srpski telegraf i Republiku i legendarni Milko Đurovski, bivši napadač večitih rivala.

- Venger je bio u pravu kada je pre nekoliko godina rekao da je budućnost fudbala u ofanzivnim veznim igračima. Katai je baš takav i strašan je fudbaler. Ali važno je i da ostale linije tima budu efikasne, da daju golove, a ne da se klubovi oslanjaju samo na pojedince. Sviđa mi se i kako igraju i Mirko Ivanić i Lazar Marković. Iskreno, nisam mnogo gledao Partizan, ali koliko sam uspeo da ispratim, vidim da Rikardo daje golove s lakoćom. Svi ga hvale da je dobar. Međutim, kvalitet napadača Zvezde i Partizana ne može da se ogleda u učinku u srpskog ligi, gde Zvezda i Partizan pobede na 95 odsto mečeva - kaže Đurovski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading