CRNA GODINA ZA PARTIZAN: Iz džepa ispalo 10.000.000 evra!

Autor: V. Zogović

Sport

27.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crno-belima Asano i Suma otišli bez ikakve novčane nadoknade, operativci kluba iz Humske propustili da masnije naplate transfer Sadika.

Republika

Foto: Starsport

Napustili Partizan - Takuma Asano i Sejduba Suma

Osim plasmana u grupnu fazu Lige konferencija, Fudbalski klub Partizan neće po dobrome pamtiti tekuću 2021, budući da je, između ostalog, ostao i bez deset miliona evra! Klub iz Humske, rasadnik talenata čiji su polaznici na vrhunskom glasu i čiji se izlazni transferi, po pravilu, masno naplaćuju bogatim evropskim klubovima, prethodnih sezona je promenio kurs i odlučio se za nešto drugačiju transfer-politiku. Osim prodaje supertalentovanog Filipa Stevanovića Mančester sitiju, mirne duše se može reći - katastrofalnu.

POTPUNI FIJASKO

Naime, samo od nerealizovane tri prodaje fudbalera crno-beli su grubom računicom ostali bez deset miliona evra. Rupu u kasi, nema nikakve sumnje, poslednji je produbio raskid ugovora sa Sejdubom Sumom, kojeg specijalizovani Transfermarkt ceni na dva miliona evra.

Fijasko se mogao naslutiti početkom maja, kada je, kao bomba, odjeknula vest da je Takuma Asano, u tom trenutku najbolji strelac tima, digao sidro i samoinicijativno napustio crno-bele. Problem je, navodno, nastao zbog neisplaćenih zarada povremenom reprezentativcu Japana, koji je ujedno bio i najskuplji fudbaler u ekipi s tržišnom vrednošću od tri miliona evra. Novopečeni bundesligaš Bohum nije časio časa, pa je za nula evra doveo hitronogog Azijca u svoje redove, a Partizan ostavio bez planiranog obeštećenja.

Osim para, crno-beli u proteklih godinu dana ostali i bez trofeja, pobede u derbiju

Republika

Foto: Starsport

Umar Sadik

Prethodno je Umar Sadik pre nepunih godinu dana za šest miliona evra prodat Almeriji, s tim da je cena nigerijskog napadača koji je ostavio sjajan utisak u Beogradu narasla barem pet puta u međuvremenu. Besneli su tada navijači Partizana na klupske operativce, tvrdeći da je Sadikov potencijal mnogo veći, da je prodat ispod svake cene, te da je od njegovog transfera moglo da se izboksuje još koje milionče.

OSTALI BEZ UTEHE

Dodatna so na ranu je nedavni izveštaj APR po kom klupski dug iznosi 31 milion evra. Pritom je "parni valjak", iako lider Superlige, zaribao i na terenu pošto u poslednjih godinu dana nije osvojen niti jedan trofej. Titula i Kup otišli su u vitrine najljućeg rivala Crvene zvezde, protiv koje, čak ni za utehu, nisu izvojevali nijednu pobedu u istom periodu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Slavoljub Velickovic

27.09.2021 14:08

Kada imas nesposobnu upravu tako je to....Umesto da su odmah dali ostavke oni nas zamajavaju ostalim glupostima...A dug je sve veci i veci, rezultati do sada katastrofa od kada su dosli...