TAČKA NA SLUČAJ SUMA: U Humskoj imenovali glavnog krivca!

Autor:

Sport

26.09.2021

13:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan je u petak raskinuo ugovor sa reprezentativcem Gvineje Sejdubom Sumom, što je podiglo veliku prašinu na fudbalskoj sveni Srbije.

Republika

Foto: Starsport

Suma je sada slobodan igrač

Sportski direktor crno-belih Ivica Iliev poželeo je da stavi tačku i otvoreno pričao o svemu vezano za taj postupak crno-belih.

- Posle svega, mogu da kažem da je sve ono što se dogodilo sa Sumom prethodnih dana bilo neminovno, jer nije moglo da se "popravi", ali isto tako mogu da budem zadovoljan onim što je prikazao u Partizanu, pogotovo od leta 2019, pa na ovamo, Dokazao da je veliki igrač, doneo nam je neke važne stvari i postao miljenik navijača upravo zbog te svoje fudbalske posebnosti. Da li je mogao više? S obzirom na talenat koji poseduje - svakako. Ko je jedini krivac za to? Isključivo ja kao sportski direktor - istakao je Iliev u razgovoru za Telegraf.

Jedan od učesnika u dovođenju Sume u klub iz Humske bio je upravo Iliev koji to sada smatra jednom od grešaka. 

- Prvo: procentualno sam 50 odsto kriv jer sam angažovao igrača tog kvaliteta, a 50 odsto, jer nisam uspeo da ga integrišem u tim, grupu i učinim ga delom kolektiva, jer Partizan funkcioniše na taj način. Nije to ni lako, jer igrači tog talenta su često individue za sebe, ali sebi sve to pripisujem i nikome drugo. Kada sve saberem, Suma je u Partizanu imao mnogo "pluseva", odigrao je na vrhunskom nivou neke od mečeva, postigao neke izuzetno važne golove u momentima kada je to bilo bitno za klub. U prvoj sezoni je pomogao da uđemo u Ligu Evrope, pogađao je protiv Videotona, protiv Olimpijakosa u Grčkoj, u derbiju, iako nije igrao na svojoj prirodnoj poziciji. U drugom mandatu, posle povratka sa pozajmice, u leto i jesen 2019. godine, bio je jedan od lidera u kvalifikacijama i grupnoj fazi Lige Evrope, pogađao i na večitom derbiju, zbog čega su ga navijači najviše i zavoleli. Nedavno je protiv Santa Klare značajno doprineo da dođemo u prednost, kasnije i uđemo u grupnu fazu Lige konferencija i te stvari se sigurno pamte - zaključio je Iliev. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading