KMF MUNGOSI ISTINSKI ŠAMPIONI: Deca sa invaliditetom ponovo gosti kampa Dejana Stankovića!

Autor: Republika

Sport

26.09.2021

09:21

Juče je sekcija osoba sa invaliditetom KMF Mungosi imala lepu inkluzivnu utakmicu sa trenerima kampa "DEKI5" čiji je osnivač proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stankovic.

Foto: Promo

KMF Mungosi

Naime, fudbalski kamp našeg proslavljenog reprezentativca i aktuelnog trenera Crvene zvezde Dejana Stankovića - Deki5, već dugi niz godina organizuje ovakva dešavanja koji pre svega imaju humanu misiju.

Osim promocije fudbala, zdravog načina života, fer-pleja i vrednosti kojima je kroz bogatu igračku karijeru bio posvećen Stanković, kamp Deki5 na najbolji mogući način je podstakao i podržao inkluziju.

Sa tim ciljem i ovog leta učesnici kampa bili su deca i osobe sa invaliditetom i smetnjama u razvoju koji su članovi KMF Mungosi.

U cilju dobre trogodišnje saradnje sa kampom "DEKI5" koji zajedno sa Mungosima razvija inkluzivni pristup, rad i primer dobre stručne pedagoške prakse, danas je odigrana utakmica u SC "Corn".

Podršku svim inkluzivnim sportskim aktivnostima pruža i Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Komentari (0)

Loading