ZVEZDA UBOLA SA POJAČANJEM: Na "Marakanu" stiže ZLATNA KOPAČKA Evrope!

Autor: Republika

Sport

24.09.2021

08:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šampion Srbije Crvena zvezda će od zimske polusezone biti jača za trenutno najboljeg strelca Evrope - Ohija Omoižuanfa.

Republika

Foto: Starsport

Stadion "Rajko Mitić"

Transfer napadača Moldea u crveno-bele je dogovoren i u Ljutice Bogdana mogu samo da trljaju ruke i uživaju u formi Norvežanina.

Ohi je stigao do neverovatnih 20 golova za 18 mečeva u prvenstvu, odnosno 24 gola u 29 mečeva u svim takmičenjima. Trenutno je broj jedan u trci za "Zlatnu kopačku"! Na ruku, ili bolje rečeno "na nogu", ide mu raniji start sezone u Norveškoj, dok mu je ograničavajuća okolnost koeficijent od 1,5 prilikom rangiranja. Da igra u ligama "petice", imao bi koeficijent 2.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ohi Omaižunafo

Ostaje iščekivanje forme ostalih svetkih "ala" poput Benzeme, Halanda, Levansovskog, Mbapea, Imobilea i drugih koji tek "pale motore".

Ohi je dosad sakupio 30 bodova, šest više od drugoplasiranog Tomasa Lejne Olsena iz Lilestrema, dok je trećeplasiran još jedan igrač norveškog prvenstva, Veton Beriša iz Vikinga sa 19,5 bodova. Iz Liga petice najbliži vrhu je Benzema sa 16 bodova, a poređenja radi, vodeći strelac Superlige Srbije, Partizanov Rikardo Gomeš sa deset golova, odnosno 15 bodova, nalazi se u grupi igrača od 13. do 17. mesta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading