UŽAS U BIH: Predsednik FS dobija PRETNJE SMRĆU posle stroge kazne Veležu!

Autor: Republika

Sport

23.09.2021

19:48

Bura u BiH se ne stišava. Predsednik tamošnjeg Fudbalskog saveza Vico Zeljković otkrio je da je dobio brojne pretnje smrću.

youtube.com/SportSport

Vico Zejković Predsednik FS BiH

Sve je usledilo nakon što je izrečena stroga kazna mostarskom Veležu zbog prekida utakmice i spaljivanja automobila glavnog sudije.

Meč Veleža i Borca zvanično je registrovan rezultatom 3:0 u korist banjalučke ekipe, stadion Veleža je suspendovan na šest utakmica, predsedniku kluba Šemsudinu Hasiću dve godine zabranjeno je učestvovanje u fudbalskom klubu, dok su mostarskom sastavu oduzeta tri boda i izrečena im je kazna od 5.000 evra, prenela je agencija Hina.

- Od juče sam dobio na desetine pretećih poruka i naravno da ću ih sve prijaviti MUP-u. Prete mi ubistvom- rekao je Zeljković i poručio da ga pretnje neće pokolebati.

Zeljković je najavio nastavak još snažnijeg obračuna s huliganizmom koji se događa na fudbalskim stadionima u BiH.

- Zahtevaću da se urade izmene i dopune disciplinskog pravilnika, kazne moraju biti znatno drastičnije- dodao je Zeljković.

Tokom dana je nasilje na stadionu u Mostaru dobilo i politički epilog. Više bošnjačkih stranaka i političara podržalo je mostarski klub navodeći da su se čelni ljudi Fudbalskog saveza i sudije urotili protiv njih, piše Hina.

U Mostaru je u utorak prekinut fudbalski meč izmedju Veleža i Borca nakon što je gostujuća ekipa povela sa 2:0. Na teren je ušlo više navijača, a na stadionu su napadnuti zvaničnici Borca i igrači tog kluba.

Nepoznati napadači su potom zapalili automobil glavnog sudije ovog meča, a jedna osoba je tom prilikom povredjena.

 

Komentari (0)

Loading