BRZO SE VRATIO NA MESTO USPEHA: U Nišu predstavljen novi/stari trener!

Autor:

Sport

23.09.2021

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Superligaš Radnički iz Niša je ovog četvrtka predstavio novog/starog trenera koji će u nastavku sezone predvoditi klub sa Čaira. U pitanju je iskusni fudbalski stručnjak Radoslav Batak.

Republika

Foto: Starsport

Meraklije vratili iskusnog stručnjaka

Kako su istakli sa Čaira, klub je u želji da napravi dobru sinergiju u timu i obezbedi povratak na pobedničke staze odlučio da na Čair vrati oprobane snage sa kojima je Radnički beležio dobre rezultate. 

Tako je osim Bataka novi sportski direktor Aleksandar Jovanović.

Batak je i tokom 2020. godine predvodio Radnički. Sada je ponovo u Nišu..

- Prošli put smo ostavili dobar trag ovde u Radničkom i to mi je bio motiv da se vratim i ponovo predvodim ovaj klub. Situacija u kojoj preuzimam Radnički je teška, ali mi je to dodatni motiv. Do reprezentativne pauze nam slede dve utakmice, obe u gostima. Kolubara je već u subotu i imamo malo prostora i vremena da spremimo tim, u kojem postoji i problem sa stomačnim virusom. Prvi cilj je da izvučemo maksimum do te pauze, a onda ćemo imati dovoljno vremena da se pripremimo za nastavak sezone. Smatram da Radnički ima dobar sastav, koji treba da bude u vrhu tabele, ali ne želim da se razmećem obećanjima. Ići ćemo meč po meč. Sa nekim igračima sam već radio i odlično ih poznajem, što će mi značajno olakšati posao na početku. Sa mnom su u stručni štab došli pomoćnici Zoran Repac i Nikola Trajković, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i Vojvodine - izjavio je Batak.

Foto: Starsport

Radoslav Batak

Sportski direktor je postao Aleksandar Jovanović, dobro poznato ime svim "Meraklijama".

Reč je o legendi Radničkog i fudbaleru koji je odigrao preko 400 mečeva za klub. Jovanović je bio i dugogodišnji kapiten Radničkog koji je nakon završetka igračke karijere prihvatio poziv da se vrati na mesto gde je započeo svoju karijeru, u novoj ulozi.

- Pričao sam sa ljudima iz rukovodstva pre nekoliko dana i kada su mi ponudili ovaj posao odmah sam ga prihvatio. Meni je Radnički dao sve u životu, a sada je vreme da i ja njemu nešto dam. Uvek mi je bila želja da radim u Radničkom i za Radnički. Odigrao sam deset sezona za ovaj klub, bio sam kapiten i srećan sa što sam odmah po završetku karijere dobio ovakvu priliku. Čeka me odgovoran posao i verujem da ću da se snađem. Biću spona između igrača i stručnog štaba sa upravom i potrudiću se da klub funkcioniše na najboljem nivou. Velika mi je želja da se publika vrati na Čair. Smatram da imamo dobru ekipu i da ćemo se, uz makismalno zalaganje svih u klubu, vratiti na mesto koje nam pripada, a to je vrh srpskog fudbala - istakao je Jovanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading