DR MILJKO RISTIĆ RAZJASNIO: Evo da li je OPRAVDANO odlaganje meča Zvezde i Voždovca!

Autor:

Sport

22.09.2021

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meč Crvene zvezde i Voždovca je odložen zbog virusa u crveno-belom taboru, a dr Miljko Ristić koji je i član Medicinske komisije je obrazložio pod kojim uslovima je odlaganje opravdano.

Republika

Foto: e-stock/M. JOŠIDA

Doktor Miljko Ristić

Odlaganje meča Crvene zvezde i Voždovca izazvalo je burnu reakciju trenera Partizana Aleksandra Stanojevića, o čemu više možete pročitati OVDE.

Miljko Ristić je objasnio za "Telegraf" da svaki klub ima pravo da odloži utakmicu, ukoliko postoji šest lekarskih uverenja ponaosob za svakog igrača.

- Samim tim se stiču uslovi da se utakmica odloži. Nije ovo prvi put, to se dešavalo više puta, doduše ne toliko često. Klub može da priloži šest potvrda o nekoj infekciji, toksikaciji, temperaturi, febrilnom stanju... Dakle imamo šest igrača koji nisu u stanju da igraju, potvrda ne može da bude grupna pisana, već se piše ponaosob za svakog igrača- rekao je Ristić za "Telegraf".

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

- Mora da bude zavedena protokolom ambulante gde se vrši pregled, sa pečatom zdravstvene utakmice is a faksimilom lekara. E, ako će oni sumnjati u to, to je druga stvar. Nije moje da proveravam, mi moramo da prihvatimo zvanični medicinski dokument koji potiče iz državne ustanove.

Na pitanje da li je on doneo odluku da se utakmica odloži, profesor Ristić kaže:

- Postoji Zajednica Superligaša čiji je predsednik Aleksandar Pivić, u dogovoru sa generalnim sekratarom FSS, Jovanom Šurbatovićem, prihvaćena je molba Crvene zvezde i odluka Medidcinske komisije da se prihvate ta lekarska uverenja i to je suština- zaključio je profesor Miljko Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading