BIVŠI FUDBALERI VEČITIH JEDNOGLASNI: Trka za TITULU biće PAKLENA!

Autor:

Sport

21.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ista meta, isto rastojanje. Tako bi se na najbolji način mogla opisati situacija u Superligi Srbije posle završenog 165. večitog derbija. Partizan i Crvena zvezda remizirali su u Humskoj 1:1 (1:0), pa su tako crno-beli i posle devetog kola na dva boda više od crveno-belih (oba tima odigrala po meč manje zbog obaveza u Evropi).

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa 165. večitog derbija

Da nas posle skoro četiri godine očekuje neizvesno prvenstvo i trka za titulu šampiona naše zemlje, u razgovoru za Srpski telegraf smatraju i legendarno krilo Crvene zvezde Dragiša Binić i proslavljeni defanzivac Partizana Milivoje Ćirković.

NEIZVESNO DO KRAJA

- Prvi put se dešava da je Partizan posle četiri godine konkurentan i da je na čelu tabele posle devet kola, što nije bilo odavno. U ovim kolima smo prethodnih sezona imali po pet-šest bodova zaostatka. Ukoliko ekipe budu u formi, mislim da će se pitanje prvaka odlučivati tek tamo u zadnjem delu prvenstva. Naravno, svi koji vole i navijaju za Partizan, kao i ja, smatraju da je titula prioritet. Biće velike borbe i nadam se da će Partizan prvi proći kroz cilj - rekao je Ćirković, a slično mišljenje deli i Binić:

- Do titule je dugo prvenstvo. Ima još dosta da se igra, jedna i druga ekipa su u formi. Sad ima još dva derbija da se odigraju. Mislim da će se rešiti sve tada iako ima dosta ekipa koje mogu iznenaditi oba rivala. Ja, kao bivši igrač Zvezde, normalno je da sam na crveno-beloj strani. Dobro je dok je neizvesno, nema draži kad se jedan odvoji. Celo prvenstvo će biti interesantno.

RAZLIČIT POGLED

Ipak, kada je reč o samom večitom derbiju, naši sagovornici imaju različito mišljenje i tu su osećanja pomešana za mnoge situacije.

- Možemo biti zadovoljni prikazanom igrom s obe strane. Posle dugo vremena odigran je derbi gde je bilo dinamike, ta dva gola, tako da, u suštini, mogu biti zadovoljan. Mada, ostaje žal, mislim da je Partizan u drugom poluvremenu imao dve situacije gde je mogao da reši utakmicu. Derbi kao derbi, nije bio loš - istakao je Milivoje, dok popularni Bina tvrdi drugačije:

- Da je Partizan dobio, jednom nogom bi bio prvak. Interesantna utakmica, oba tima imaju solidne igrače koji još mogu da podignu formu. Očekivao sam bolju utakmicu, moglo je to bolje. Očekivao sam i više golova i realizacije s obe strane.

Republika

Foto: Starsport

Bina: Dioni, iz prve šanse mora gol!

Dragiša Binić igrao je tokom karijere s mnogim velikim igračima, posebno u Crvenoj zvezdi, pa je tako bio voljan da prokomentariše i partiju Loija Dionija u večitom derbiju.

- Kod Dionija ne valja jer mu treba više šansi da da gol. Ako mu se ukaže šansa i on ne da gol, to ne valja nigde. To nije košarka, kad ti se ukaže šansa, moraš da postigneš gol. Ipak, mislim da će s vremenom steći sigurnost i pored pritiska - jasan je član generacije koja je na Marakanu 1991. donela pehar Kupa šampiona.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading