MARKO MARIN PROGOVORIO O KRAJU KARIJERE: Bivši kapiten Zvezde bacio Delije u trans!

Autor:

Sport

20.09.2021

15:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kapiten Crvene zvezde Marko Marin je otkrio da je razmišljao o kraju karijere pre nego što je potpisao za Ferencvaroš, a u opširnom intervjuu se podsetio perioda kada je nosio dres kluba sa "Marakane":

Republika

Foto: Starsport

Marko Marin potpisao za Ferencvaroš

- Poslednjih godina bilo je povremenih kontakata sa Ferencvarošem. Ove godine je uspelo i osećam se dobro zbog toga. To je tradicionalni klub, najveći u zemlji, koji tri godine uzastopno igra evropska takmičenja. Nažalost, ove godine neću moći da učestvujem u grupnoj fazi Lige Evrope, ali nadam se da ćemo prezimeti u takmičenju, kako bih mogao da učestvujenm u nastavku sezone- rekao je Marin u intervjuu za Transfermakt.

Klubovi su se tokom Marinove karijere menjali kao na traci.

- Istina je. Upoznao sam mnoge lepe destinacije, sa kojih možete da ponesete mnogo toga sa sobom. Uglavnom je sve bilo uspešno u sportskom smislu. Ali, takođe sam upoznao mnogo ljudi u privatnom životu, imao prijatelje iz različituih zemalja, sa kojima sam i dalje u kontaktu. Ferencvaroš se takođe dobro uklapa u sportskom smislu. Situacija koju ovde zatičem je slična onoj u Beogradu, gde ste takođe favorit na svakoj utakmici. Postoji pritisak da uvek morate da budete šampioni, a fokus tokom leta i kvalifikacija je plasman u Ligu šampiona- dodao je Marin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Marko Marin razmišljao o kraju karijere

Da nije bilo adekvatne ponude ovog leta, jednu od opcija ove sezone predstavjao bi i eventualni kraj karijere.

- Da se nije pojavilo ništa potpuno prikladno, to bi očito bila opcija. Ali osećam se dobro, bilo bi prerano da prestanem da se bavim sportom. Zato mi je relativno bilo jasno da će opcija okončanja karijere biti potisnuta. Bilo je i drugih ponuda iz različitih zemalja. I dalje se zabavljam uz fudbal, osvajaš i težiš ka trofejima. To je uvek prisutno. Pritisak koji imate kao mlađi igrač više nije prisutan, sada kada sam u poodmakloj dobi i imam porodicu. Sada još više uživam u fudbalu.

Sećanje na period dok je nosio dres Crvene zvezde najznačajnije je za igrača koji je igrao za Menhengladbah, Sevilju, Čelsi, Anderleht…

- Definitivno, Crvena zvezda. To je moj klub od malih nogu. Moj otac je navijao za Crvenu zvezdu, pa sam to poneo sa sobom. Igrati tamo pred publikom na Marakani, voditi tim kao kapiten u Ligi šampiona i pobediti protiv Liverpula, koji je potom postao šampion Evrope. To je bio vrhunac.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading