HUMSKA NEOSVOJIVA ZA ZVEZDU: Isplivao podatak koji već SEDAM GODINA kida živce Delijama!

Autor:

Sport

19.09.2021

07:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred nama je praznik fudbala u Srbiji, 165. večiti derbi. Snage će u Humskoj odmeriti večiti rivali, beogradski klubovi Partizan i Crvena zvezda.

Republika

Foto: Starsport

Sve je spremno za 165. večiti derbi

Ono što ohrabruje crno-bele pred današnji novi susret je podatak koji se često ističe prethodnih dana: Partizan nije izgubio derbi na svom terenu pet i po godina.

Poslednji put kada su crveno-beli osvojili teren najvećeg rivala bio je februar 2016. godine. Od tada, dva puta je slavio domaćin, tri puta je bilo nerešeno.

Takođe, tu je i druga stavka koja govori koliko Partizan ne zna drugačije da igra do ofanzivno kada je u svojoj kući.

Punih sedam godina kada se igra večiti derbi u Humskoj 1, Parni valjak je taj koji prvi postiže gol! Čak i kada se desilo da je izgubio, te 2016. crno-beli su prvi zatresli mrežu rivala.

Serija je krenula od maja 2013. i to od meča koji je rešio igrač koji će i danas biti akter derbija. Miloš Jojić je tada iz slobodnog udarca postigao jedini pogodak na utakmici (1:0).

Sledeći derbi u Humskoj, igrao se u aprilu 2014. Završen je pobedom crno-belih 2:1, a prvi gol na utakmici postigao je Nikola Drinčić iz slobodnog udarca.

Nekoliko meseci kasnije, u prvom derbiju naredne sezone, bilo je 1:0 za Partizan na crno-beloj strani Topčiderskog brda, a gol je postigao ponovo Drinčić.

Tek godinu i po kasnije se ponovo igralo na stadionu Partizana i tada je slavila Crvena zvezda sa 2:1. Ali, prvi gol na utakmici postigao je domaćin, strelac je bio Sedrik Gogua posle kornera.

Nakon toga Ibanjez i Vijeira su doneli preokret. I od tada Zvezda posti u komšiluku.

U 152. izdanju večitg derbija takođe je slavio Partizan sa 1:0, strelac je bio Leonardo. Veliku prednost na tabeli crveno-belih uspeli su crno-beli da smanje tom pobedom i kasnije u velikoj seriji pobeda da dođu do poslednje titule u istoriji.

Pamtiće "grobari" i 156. derbi, jer je posle dvadesetak godina na njemu dosuđen penal za crno-bele. Sejduba Suma je bio precizan, doneo je vođstvo domaćinu, ali je Boaći izjednačio i doneo bod Zvezdi (1:1).

Godinu kasnije na 158. derbiju Partizan je bio domaćin i poveo golom Rikarda Gomeša, koji će i večeras predvoditi napad crno-belih.

I tada je opet Boaći bio taj koji je sprečio slavlje domaćeg tima (1:1).

Ostaje nam da vidimo hoće li danas crveno-beli prekinuti dug post u Humskoj ili će ćeta Aleksandra Stanojevića nastaviti tradiciju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading