STANOJEVIĆ SPREMIO KLOPKU STANKOVIĆU: Ovo je STARTNA POSTAVA Partizana za večiti derbi!

Autor:

Sport

18.09.2021

18:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pred nama je praznik srpskog fudbala - 165. večiti derbi. Snage će u Humskoj odmeriti beogradski rivali, Partizan i Crvena zvezda.

Republika

Foto: Starsport

Velika su očekivanja Parnog valjka

Ono što se večito uzima u obzir uoči svakog izdanja ove fudbalske svetkovina je svakako i statistika kao i rezulteti iz prethodnih godina. 

Naime, od već sedam dugih godina ekipa Partizana je pre i posle duela sa Zvezdom imala rezultatski minus.

Ovoga puta, situacija je drugačija, crno-beli su ostvarili perfektan start prvenstva sa maksimalnih sedam trijumfa i uz uspešan debi u Ligi konferencija. Stoga i ne čudi to što je svima u Humskoj želja da na svom terenu sve to zaokruže rušenjem najvećeg rivala.

Situacija na tabeli je takva da Partizan ima 21, a Zvezda 19 bodova i bekstvo na +5 bilo bi ozbiljan korak napred uoči nastavka sezone.

Pomena vredi i post koji trpe u taboru Parnog valjka, jer u poslednja tri meča Partizan nije pobedio.

Od svih pitanja koje smo otvorili, ono osnovno je u kakvom će timu izaći jedni i drugi, a i ovog puta to diktira kadrovska situacija, ne tako sjajna na obe strane Topčiderskog brda.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević ponovo neće računati na trio koji nije putovao ni na Kipar pre nekoliko dana, a to su Sejduba Suma kao i povratnici u crno-bele redove - Nemanja Miletić i Danilo Pantić.

Najveća mora je svakako i nepoznanica na mestu napadača, budući da je Rikardo Gomeš u finišu meča u Nikoziji tražio izmenu zbog povrede mišića.

Ukoliko on bude mogao da igra, iza njega će ponovo biti trojka: Kvinsi Menig, Bibars Natho, Lazar Marković.

U suprotnom, Menig bi išao u sam špic, a njegovo mesto na levom krilu verovatno bi zauzeo mladi Nemanja Jović.

Pitanje sredine terena je sigurno, tu je Saša Zdjelar, a ako je sudeći po učinku u prethodnim derbijima i većini evropskih utakmica, uz njega bi ponovo trebalo da bude Aleksandar Šćekić, jer je više puta dokazano da njih dvojica čine veoma čvrst bedem u veznom redu.

Međutim, uvek postoji mogućnost da Stanojević ima drugačije zamisli, te da od starta na terenu bude Miloš Jojić.

Što se tiče odbrane, promene mogle da budu samo po bokovima, te da umesto Aleksandra Miljkovića i Ivana Obradovića zaigraju Marko Živković i Slobodan Urošević, sve u zavisnosti za koga se proceni da bi bolje zaustavio prodore Aleksandra Kataija i nezgodnog Mirka Ivanića.

Što se tiče štoperskih pozicija, tu su ustaljeni Igor Vujačić i Siniša Saničanin, dok će na golu u svom prvom "večitom" derbiju biti mladi Aleksandar Popović.

Ponovimo još jednom da su sve oči uprte u Rikarda Gomeša i medicinski tim kako bi se snažni napadač oporavio i počeo od starta. Njegova situacija bi u velikoj meri mogla da utiče na razvoj situacije, jer je, traba napomenuti, reprezentativac Zelenortskih ostrva ove sezone upisao 13 golova na 14 utakmica.

Sve u svemu, sastav Partizana bi u 165. večitom derbiju trebalo da izgleda ovako:

Popović, Miljković, Obradović, Vujačić, Saničanin, Zdjelar, Jojić, Natho, Marković. Menig, Rikardo.

Utakmica Partizan - Crvena zvezda na programu je u nedelju od 18.00

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading