ŠANSE SU SVE VEĆE: Srbija na korak od dva predstavnika u Ligi šampiona!

Autor: Republika

Sport

17.09.2021

09:16

Nakon sjajnog evropskog starta srpskih fudbalskih klubova prošle večeri u kojoj je prvo Crvena zvezda donela bodove Srbiji pobedom nad Bragom, a onda je Partizan savladao Anortozis na Kipru, Srbija hita ka cilju.

Starsport

I Partizan i Zveda u elitnom takmičenju

Ono što je potrebno da Srbija ima dva predstavnika u UEFA ligi šampiona je da budemo u prvih 15 na UEFA listi, a trenutno smo 12. i niko od onih koji su nas jurili nije uspeo da nam se približi, a mnogima smo se i odmakli.

Crveno-beli su dali vetar u leđa, a posle njih su mnogo bitniju stvar uradili crno-beli, jer su Srbiji doneli bodove, a "oteli" ih Kipru koji je prvi ispod crte.

Sa ove dve pobede Srbija je dobila još 1.000 bodova na UEFA rang listi i sada imamo 27.875 poena.

Iza nas je ostala Belgija, koja je u ovom kolu takođe došla do 1.000 bodova, tako da i dalje minimalno zaostaje sa 27.200 poena.

Treba napomenuti da Belgijanci imaju čak četiri tima u Evropi, ali nas to i ne brine, jer ne jurimo 12. nego 15. mesto na rang listi.

 

 

Blizu je ta Liga šampiona! Srbija trenutno ima 27.875 poena, što je za 3.475 bodova više od 16. Kipra.

U igri za 15. mesto su i Šveđani, Norvežani, Danci i Izrael, ali oni nisu briga Srbije.

Niko od njih nema realnu šansu da stigne Srbiju, tako da o njima treba da razmišlja pre svega Hrvatska.

Blizu su ta dva tima u Ligi šampiona, nikad bliže. A ako nas "večiti" posle derbija obraduju još jednom duplom pobedom u Evropi, slavlje bi moglo i da počne.

 

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading