SPREMAN SAM ZA ŠOU U NIKOZIJI: Partizanov novajlija čeka šansu protiv Anortozisa, i ima poruku za navijače!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

16.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Partizana večeras (21.00) u prvom kolu B grupe Lige konferencija gostuju Anortozisu u Nikoziji, a jedna od udarnih igli u napadu srpskog kluba biće novajlija Kvinsi Menig, koji je za Srpski telegraf govorio o prvim impresijama u klubu, saigračima, očekivanjima, navijačima...

Republika

Foto: Starsport

Kvinsi Menig

Holandski ofanzivac poreklom iz Surinama tek nedavno je zadužio crno-belu opremu, a kako saznajemo, već posle nekoliko treninga zadovoljio je kriterijume trenera Aleksandra Stanojevića, koji će ga gurnuti u vatru od prvog minuta duela na Kipru.

- Ne znam da li ću igrati u Nikoziji. Voleo bih da dobijem minutažu, ali sve to zavisi isključivo od trenera. Ako me stavi u tim, ja sam spreman. Pre tri nedelje sam igrao svih 90 minuta za Tvente, mislim da sam spreman da pružim dobru partiju - počinje priču za Srpski telegraf Kvinsi Menig.

Šta očekuješ od takmičenja po grupama, koliko znaš o Anortozisu?

- Mislim da smo dobili dobru grupu u Ligi konferencija. Očekujem da takmičenje završimo na prvom ili drugom mestu. Iskreno, o Anortozisu ne znam puno. Važno mi je, kao i ostatku ekipe, da se fokusiramo na našu igru i rezultat će doći.

Imaćete i podršku navijača iz Srbije, šta misliš o njima?

Republika

Foto: Starsport

Suma i Pantić povređeni

 

Suma, Pantić i Miletić ostali u Beogradu

Ekspediciju crno-belih na rajskom ostrvu čine 23 fudbalera. Međutim, tri bitna šrafa u mašineriji Aleksandra Stanojevića ostala su u Beogradu. Naime, Sejduba Suma i Danilo Pantić, kako kaže šef struke, nisu spremni za meč, kao ni Nemanja Miletić, koji još uvek nije dostigao potrebnu formu, te sa njim u Nikoziji nije neophodno rizikovati.

- Čuo sam mnogo priča o navijačima Partizana, ali nisam još uvek osetio to iskustvo u Humskoj. Jedva čekam da istrčim pred grobare i pokažem šta znam. Sjajne stvari sam čuo. Derbi je prva utakmica na našem stadionu i željno je iščekujem. Gledao sam video-klipove naših navijača na internetu i oduševljen sam.

Kako su te prihvatili novi saigrači i s kim provodiš najviše vremena?

- Od saigrača se najviše družim sa Rikardom Gomesom. On me je prvi prihvatio kada sam došao. Cimeri smo u sobi. Ali volim saigrače, sa svima sam se odmah uklopio. Svi su super i svi pokušavaju da mi olakšaju period adaptacije.

Da li ste uvek ozbiljni i fokusirani ili ima mesta i za šalu?

- Šalimo se i treniramo, ima svega u našem timu.

Kakve su prve impresije o klubu, Beogradu i Srbiji?

- Prve impresije su veoma pozitivne. Beograd je prelep grad, a ljudi koji rade u klubu su sjajni. Sve je savršeno.

Stanojević: Naravno da mislimo o Zvezdi

Pred ovosezonsku premijeru na evrosceni trener Partizana Aleksandar Stanojević govorio je i o večitom derbiju u nedelju.

- Razmišljamo, naravno, i o Zvezdi. I to već dve nedelje. To je prirodno. Imamo fokus na Kiprane, ali tu je uvek i derbi... Moraćemo nekoliko igrača da rotiramo, imamo mečeve na tri dana i gledaćemo da sastav iskombinujemo računajući oba meča koja slede - kaže Stanojević.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading