STANKOVIĆ POTVRDIO LOŠE VESTI: ON NEĆE IGRATI protiv Brage - čudo će biti ako zaigra u Večitom derbiju!

Autor:

Sport

15.09.2021

14:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ekipa beogradske Crvene zvezde ovog četvrtka od 18.45 igra prvi meč grupne faze Lige Evrope protiv portugalske Brage.

Republika

Foto: Starsport

Stanković najavio "pametan rizik" protiv Brage

Svoje mišljenje pred dvoboj sa Portugalcima izneo je trener crveno-belih Dejan Stanković koji je prvo odgovarao portugalskom novinaru na italijanskom jeziku u kojem je nahvalio Bragu.

- Bragu respektujemo mnogo. Talentovan sastav, pun Brazilaca i Protugalaca. Igra dosta ofanzivno i zato ih respektujemo, ali se nikoga ne plašimo, pogotovo ne na Marakani - rekao je Dejan Stanković.

Stanković je u nastavku istakao da ne misli da su utakmice sa Bragom i Parizanom ključne ove jeseni.

- Zadovoljni smo kako smo reagovali posle ispadanja od Šerifa. Dve pobede u Evropi i tri u prvenstvu. Sada je manji pritisak kada igramo grupnu fazu. Sad igramo mini ligu, nije toliko strašno kao što je u kvalifikacijama. Dve lepe utakmice Braga i Partizan, ali nisu ključne. Mogu da ti daju vetar u leđa i samopouzdanje, ali ima i posle da se igra. Mogu da nam donesu pomak na tabeli. 

Šef stručnog štaba je još jednom ponovio da je Braga dobar tim, a izdvojio je i neka imena iz redova portugalskog tima.

- Prednost domaćeg terena je velika kad igraš pred navijačima, ali je i veća odgovornost. Kada je izvučena grupa svi su rekli da je lako, nije lako. To je četvrta ili peta ekipa u Portugaliji. Igrali su finale Lige Evrope. Nemojte da se igrate sa mojom inteligencijom. Nije lako, znamo koliko su talentovana ekipa, brza u tranziciji, tu su braća Orta, Ruiz i Galeano. Iskustvo je na našoj strani, godinu i po dana smo zajedno, znamo mane, znamo kvalitete. Verujem u svoje momke, fenomenalno smo iskoristili pauzu da radimo, pun sam optimizma - poručio je Stanković.

Po njegovom mišljenju ovosezonska grupa je sada teža nego prošlogodišnja kada je Crvena zvezda igrala sa Hofenhajmom, Gentom i Liberecom.

- Ova grupa je kvalitetnija od one prošle godine. Ne želim da upoređujem Bragu i Hofenhajm, to su različiti stilovi fudbala, različita kultura. Ovo je jaka grupa - istakao je Stanković i otkrio stanje napadača Milana Pavkova:

- Pavkov neće igrati ovu utakmicu. Videćemo da napravimo čudo da se vrati za derbi. Dobro je da možemo da kažemo da možemo bez svakoga. To ne znači da se Pakija odričemo, ali bez svakoga moramo i možemo. Mi ga raširenih ruku čekamo da se vrati.

Foto: Starsport

Stanković i Milan Pavkov

Na samom kreju, Stanković je pokušao da objasni šta to znači da će Crvena zvezda protiv Brage "pametno rizikovati".

- Igramo kod kuće, ovaj stadion branimo svim mogućim snagama, lagao bih vas kad bih rekao da neću kalkulisati. Nećemo se uplašiti. Videćemo da li ćemo da igramo sa jednim, dva ili tri napadača. Braga je kao kameleon, menjaju se tokom utakmice, nekada bek drži širinu, nekada krila, dosta mi se sviđaju. Ofanziva totalna, nekada kalkulisana, nekada kako ih inercija ponese. Svi su jaki na lopti, lep test za nas, dugo nismo igrali protiv jedne ovakve ekipe - zaključio je trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading