PORTUGALAC RASPALIO MAŠTU DELIJA: Marakana će PROGUTATI BRAGU, slaviće se osveta Ludogorecu!

Autor:

Sport

14.09.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crvena zvezda novu evropsku avanturu, makar što se tiče grupne faze, počinje u četvrtak uveče utakmicom protiv Brage (18.45, Arena sport 1) na Marakani u prvom kolu F grupe Lige Evrope.

Republika

Foto: Starsport

Ugo Vijeira u dresu Crvene zvezde

Neki će reći nije moglo teže na početku jer su Portugalci u društvo crveno-belih, Mitjilanda i Ludogoreca došli iz prvog šešira. Mišljenja oko ovog meča su podeljena, ali jedan Portugalac neće navijati za svoje, već veruje u pobedu bivšeg tima. Naravno, u pitanju je Ugo Vijeira (33), nekadašnji napadač kluba iz Ljutice Bogdana koji je u svojoj domovini igrao za pet različitih ekipa.

ZVUK S TRIBINA

- Braga ima odličnu ekipu, uvek su među top tri ili četiri tima u Portugalu, ali... Crvena zvezda će pobediti jer ima faktor domaćeg terena. Mnogi veći klubovi su padali zbog vatrene podrške celog stadiona, tako da smatram da će crveno-beli slaviti samo zbog zvuka Marakane - rekao je Vijeira na početku razgovora za Srpski telegraf.

Republika

Foto: Starsport

Navijači Crvene zvezde

Ugo je na Marakani igrao godinu i po dana (od leta 2015. do januara 2017) i u tom periodu postigao je 28 golova na 51 utakmici. Delio je svlačionicu sa Aleksandrom Kataijem, za kog smatra da može da bude iks faktor na terenu sutra uveče.

KAPITEN PROBLEM

- Katai je mađioničar od igrača, magija, pleše po terenu. Portugalski mediji takođe su me zvali oko utakmice i rekao sam im da Katai pravi razliku. Da li će to biti gol ili asistencija, svejedno je, od njega se svašta može očekivati - istakao je čovek koji je dres Brage nosio na šest nastupa.

Kada je reč o pretnjama po gol izabranika Dejana Stankovića, Portugalac je spomenuo četiri imena, ali je jedno posebno izdvojio.

- Fudbaleri Zvezde trebalo bi da pripaze najviše na Rikarda Ortu, Fabija Martinsa, Čikinja i Galena. Ipak, ja bih najviše izdvojio Ortu. On je kapiten, može da igra i kao krilo, ali i kao polušpic. Velika prednost mu je to što je smiren kada je reč o završnici i većinu šansi pretvori u golove. Rikardo je i tehnički potkovan, zna dva koraka unapred šta će da uradi. Ukoliko njega defanziva Zvezde zaustavi, nema kreativne igre Brage jer, kada je on zatvoren, nema problema pošto on šalje završne lopte - zaključio je as rumunske Krajove.

Ugo: Biće osveta Ludogorecu

Osim Crvene zvezde i Brage, u grupi su i Mitjiland i Ludogorec, a crveno-beli u drugom kolu gostuju Bugarskoj. Generacija u kojoj je igrao naš sagovornik ispala je od kluba iz Razgrada u kvalifikacijama za Ligu šampiona u sezoni 2016/17, a Ugo veruje da je vreme za osvetu.

- Mi smo ispali zbog nekih naših sitnih grešaka, ali to sitno je odlučilo pobednika. Crvena zvezda je mnogo jača od Ludogoreca i mislim da je pravo vreme za pobedu - zaključio je Vijeira.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading