LEGENDA UPOZORAVA PRED BRAGU: Zvezdo, hrabro napadaj, ali se DOBRO ČUVAJ!

Autor:

Sport

14.09.2021

14:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kapiten Crvene zvezde Dragan Mladenović prisetio se dvomeča sa Bragom iz 2005. godine, kada su se crveno-beli plasirali u tadašnji Kup UEFA, i naglasio da ekipa treba da ide na pobedu.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Crvene zvezde

Crvena zvezda počinje takmičenje u Ligi Evrope u četvrtak protiv Brage na stadionu "Rajko Mitić".

- Braga je zaista jak protivnik. Možda se ljudima čini da nije zvučan rival, ali imaju veliki budžet, oko 50 miliona, a sama vrednost njihovih igrača iznosi više od 100 miliona evra- izjavio je direktor Zvezdine omladinske škole Dragan Mladenović.


- Reč je snažnom protivniku koji je već igrao finale Lige Evrope. Trenutno igraju brz, napadački, atraktivan fudbal, sa veoma brzom tranzicijom. Nisu su se uzalud nalazili u prvom šeširu i znamo da važe za favorita u grupi. Zvezdi neće biti lako, dobro je što se prvi meč igra na Marakani, jer će Zvezda imati podršku navijača- rekao je Mladenović za klupski sajt.

Pre 16 goldina Zvezda se prvi put susrela sa Bragom, a Mladenović je bio jedan od glavnih aktera tog dvomeča posle koga su se crveno-beli plasirali u Kup UEFA.
Republika

Foto: crvenazvezdafk.com

Dragan Mladenović

- Braga je i tada imali jako dobru ekipu. Postojao je plan da ne primimo gol u Beogradu pošto je i dalje važilo pravilo gola u gostima, tako da nam je odgovarao nerešen rezultat i znali smo da ako uspemo da postignemo gol u gostima imamo šanse za prolaz dalje. Taj plan se ispostavio kao dobar u tom trenutku, Valter Zenga je to odlično zamislio i bukvalno se tako desilo. Bili smo oslabljeni zbog suspenzije Nikole Žigića, ali nam je više značilo što je igrao u revanšu- prisetio se Mladenović.

Prema njegovim rečima, tadašnji Zvezdin tim krasila dobra atmosfera i pobednički duh.

- Ostavili smo dobar utisak u Evropi, na nekim mečevima nas je recimo pogledala sreća, a sa druge strane na nekim nije, recimo protiv Bazela i Strazbura. Pokazali smo da možemo da budemo konkurentni u Evropi, utakmica protiv Rome je svedok tome. Postojao je drugačiji sistem takmičenja, igrala se po jedna utakmica u grupnoj fazi. Imali smo loš žreb gde su nam dolazili Roma i Bazel, a gostovali smo Tromsu i Strazburu. Bilo bi bolje da je bilo obrnuto. Očekuje nas teška utakmica protiv Brage u četvrtak, ali Zvezda je pokazala da može da igra sa najjačima. Sada kao navijač i neko ko radi u Zvezdi očekujem da moj klub pobedi- poručio je Mladenović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading