(VIDEO) Ajaks demonstrirao silu u derbiju Holandije!

Autor:

Sport

10.12.2017

18:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Ajaksa ubedljivo su slavili na svom terenu protiv PSV-a u 15. kolu holandske "Eredivizije" rezultatom 3:0. Ipak i nakon ovog poraza PSV je ostao prvi na tabeli sa pet bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani AZ Alkmar.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ajaks odigrao najbolji meč sezone protiv PSV-a

Nakon nezanimljivog i grubog prvog dela igre, Ajaks je tek u drugom poluvremenu uspeo da kruniše bolju i konkretniju igru. Prvu pravu priliku domaćin je imao u 56. minutu, kada je posle centaršuta Klajverta, De Liht glavom šutirao preko gola.

Šest minuta kasnije, Ajaks dolazi do vođstva nakon dobrog udarca sa distance Davida Neresa. U 64. minutu vrlo lep gol postigao je iskusni Lase Šene, tako da je već tada bilo jasno da će Kopljanici dobiti ovu utakmicu.

Tačku na meč stavio je Van de Bek posle dodavanja Neresa u 72. minutu. U poslednjih desetak minuta, PSV je imao tri prilike da postigne počasni gol. Luk de Jong i Henriks nisu bvili precizni, a van Ginkel je pogodio prečku iz slobodnog udarca u 84. minutu.

Posle ove utakmice PSV ima 39 bodova, pet bodova više od drugoplasiranog AZ Alkmara, a sedam od Ajaksa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading