SAVEZ UZVRAĆA UDARAC: Brazilcima ZABRANJENO da nastupaju u Premijer ligi!

Autor:

Sport

08.09.2021

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon scena koje su se odigrale na meču Brazila i Argentine, a koje su i uzdrmale svet, kada je nekoliko federalnih policajaca prekinulo meč zbog kovid propisa, Fudbalska federacija Brazila rešila je da povuče kontra potez.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Brazil ne dopušta svojim igračima da igraju na ostrvu

Naime, tamošnji savez tražio je od Svetske fudbalske federacije (FIFA) da sankcioniše klubove iz Premijer lige koji nisu pustili svoje igrače da igraju za reprezentaciju na utakmicama kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. 

Čelsi, Mančester Siti, Liverpul, Mančester junajted i Lids neće moći da računaju na Brazilce u svojim redovima u predstojećem kolu Premijer lige. 

Čelsi će dakle igrati bez Tijaga Silve, Mančester Siti neće moći da računa na Edersona i Gabrijela Žesusa. dok je Liverpul u ovoj priči najgore prošao, jer neće moći da računa na Alisona, Fabinja i Roberta Firmina u narodnom kolu gde igraju protiv Lidsa koji će biti bez Rafinje na ovom meču.

Mančester junajted ne može da računa na Freda.

Zanimljivo je da je Ričarlison izostavljen iz ovog ograničenja. razlog tome je dobar odnos Evertona i brazilskog saveza, pošto su ovi dopustili svom napadaču da igra za Selesao na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali i na Kupu nacija.

Brazilski fudbalski savez je napisao pismo FIFA u kojem traži da ovi obaveste klubove, da nemaju pravo da koriste ove fudbalere, u periodu od 10. do 14. septembra.

Napomenimo da prema propisima FIFA, sa kojima se složilo 211 državna članica, petodnevno ograničenje  automatski stupa na snagu ako to zatraži nacionalni Savez.

Kako prenosi "Tajms", svaki klub koji odbije ovaj propis bi mogao da izgubi meč službenim rezultatom 3:0. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading