ONO ŠTO SVE ZANIMA: Piksi odgovorio da li MITROVIĆ igra protiv Irske!

Autor: Republika

Sport

06.09.2021

18:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obavio je pres konferenciju pred meč sa Irskom u Dablinu.

Republika

Foto: FSS

Dragan Stojković Piksi

Piksi je svestan posle lake pobede nad Luksemburgom da će protiv Irske biti potpuno druga priča:

- Uvek je teško igrati protiv Irske, zbog mentaliteta po kom Irci nikada ne odustaju, što mi se jako dopada. Moramo da budemo maksimalno koncentrisani, inače ćemo biti u problemu. Mislim da irski fudbaleri žele da pokažu da zaslužuju više bodova nego što imaju i zato ćemo morati da budemo vrlo dobri. Nisu imali sreće protiv Portugalije, to je nešto što se dešava jednom u 100 godina. I Tjeri Anri, tada isto niste imali sreće - našalio se Stojković.

Srpske navijače najviše zanima da li će Aleksandar Mitrović posle udarca u glavu primljenog protiv Luksemburga moći da se oporavi i zaigra za "orlove":

- Još ne znamo da li će igrati Mitrović, imamo još jedan dan pa ćemo videti da li se oseća dobro i da li će doktor odobriti da igra. Polomio je nos, ali imamo dobre napadače, Vlahovića i Jovića, tako da neću imati problem da sastavim tim - istakao je selektor Srbije, napomenuvši da je Matija Nastasić lakše povređen:

- Verovatno večeras neće trenirati, pa ćemo videti sutra u kakvom je stanju.

Od Mitrogola se svakako očekuje da trenira bez kontakta:

- Treniraće, ali ga niko neće pipnuti - kroz osmeh je poručio Stojković, istakavši da nije nemoguće da golgeter nosi zaštitnu masku.

Uprkos potencijalnim problemima sa timom, selektor veruje u pobedu naše ekipe u Dablinu.

- Naš cilj je da pobedimo svaku utakmicu. To sam i rekao igračima kada smo se prvi put okupili u martu. Želim da igramo napadački i ovde smo došli da pružimo takvu partiju i probamo da osvojimo tri boda. Da bismo otišli u Katar, moramo da pobeđujemo. Čeka nas teška utakmica, ali potrudićemo se da budemo najbolji što možemo. ne smemo da čekamo na grešku protivnika. Moramo sami da dođemo do pobede - istakao je selektor.

Svoj optimizam gradi na odličnoj saradnji sa igračima.

- Za kratko vreme koje smo proveli zajedno, probao sam da objasnim igračima šta tačno želim. Ne pričam mnogo, već se koncentrišen na bitne stvari i drago mi je da su prihvatili moju filozofiju i da ispunjavaju ono što tražim od njih. Iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, što i jeste cilj. Želimo da igramo lep fudbal i pobeđujemo. Za mene nije bitno samo da se pobedi, već i način na koji se to radi.

U prve dve septembarske utakmice Srbija je ubedljivo savladala Katar (4:0) i Luksemburg (4:1), pa je utisak da Stojković ima razloga da bude vrlo zadovoljan, ali on navodi da to nije toliko bitno.

- Nije trenutak da pričamo da li sam ja zadovoljan ili nisam. Idem utakmicu po utakmicu. Bitno je da su naši navijači zadovoljni jer pobeđujemo i igramo dobro. To je dobar znak. Sutra ćemo probati ponovo da pokažemo dobru partiju, pa ko bude bolji neka pobedi - zaključio je Stojković što se tiče samog meča.

Irske novinare pored zdravstvenog stanja dosta je interesovalo i šta selektor ima da kaže o kvalitetima Aleksandra Mitrovića, koji igra na Ostrvu za engleski Fulam.

Na konkretno pitanje šta ga to činit tako dobrim kada igra za Srbiju, usledio je odgovor koji ih je nasmejao.

- To što sam ja dobar. Konačno je našao pravog trenera - našalio se Stojković, pa nastavio:

- Nema dileme da je on kvalitetan igrač, kalibar za Premijer ligu, veliki profesionalac koji jako mnogo radi za tim. Njegovi kvaliteti su kretanje u protivničkom šesnaestercu i odlučnost. Mi se trudimo se da igramo napadački i atraktivno i to je nešto što voli svaki napadač, ne samo Mitrović. Ne znam kako stvari funkcionišu u Fulamu, ali mislim da se njemu mnogo sviđa stil koji igra reprezentacija Srbije i da se oseća prijatno kada nastupa za nacionalni tim - objasnio je Piksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading