"ORLOVI", NEKA SE PONOVI 2017. GODINA: Srbija gostuje Irskoj u kvalifikacijama za Mundijal

Autor:

Sport

07.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20:45 nastavlja kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru, a protivnik u petom kolu A grupe biće Republika Irska.

Republika

Foto: Starsport

Fudbalska reprezentacija Srbije

Naš nacionalni tim pre četiri godine slavio u Dablinu sa 1:0, a taj trijumf kasnije se ispostavio kao ključni za plasman na Mundijal. Piksijeva četa nada se identičnom scenariju

Svi se nadamo da će "orlovi" ponoviti fenomenalno veče od pre četiri godine, kada su pobedili sa minimalnih 1:0 pogotkom Aleksandra Kolarova na stadionu Aviva, a taj trijumf ispostavio se kao ključan u borbi za prvo mesto i plasman na Mundijal u Rusiji 2018.

MIRNA MREŽA

Podsetimo, naš nacionalni tim 2017. došao je na Ostrvo sa saldom od osvojenih 15 bodova, dok je Irska bila druga sa 13, a Vels treći sa 11. Posebno je važna jedna stavka u odnosu na prethodni susret u Dablinu, a to je da mreža našeg golmana ostane netaknuta, odnosno da se ne dogodi nepotrebna situacija, kao na meču sa Luksemburgom.

Sergej: Mislim da je najbitnije da prvi damo gol i onda je sve lakše

To je bitno jer bi, u slučaju da Srbija i Portugal posle poslednjeg susreta u Lisabonu budu izjednačeni, odlučivala ukupna gol-razlika na svim duelima u grupi (trenutno Srbija na plus pet, Portugal na plus četiri).

BEZ GREŠKE

Posle pobede "orlova" 2017. u Irskoj, tada se pobeglo Velsu na četiri boda i Ircima na šest i jedan trijumf u poslednje dve utakmice delio nas je do Rusije, što je odrađeno protiv Gruzije na Marakani. Ipak, osim rivala na terenu, izabranike selektora Dragana Stojkovića očekuje i pun stadion, odnosno 51.700 gledalaca jer je u Republici Irskoj dozvoljen pun kapacitet. Prioritet je osvajanje tri boda, ali da to neće biti lako, smatraju i Sergej Milinković-Savić i Darko Lazović.

Lazović: Irska je težak rival, dobar rezultat biće produkt našeg maksimuma

- Irci su vodili celu utakmicu protiv Portugala i vidi se koliko su fizički jaki. Ne smemo da ponovimo trenutak s Luksemburgom kada su nam dali gol za 2:1 i nakratko preuzeli inicijativu i posed. Mislim da je najbitnije da mi prvi damo gol i onda je sve lakše - rekao je vezista Lacija, a njegovo mišljenje deli i ofanzivni desni bek Verone.

- Moramo najozbiljnije da ih shvatimo. Irska je težak protivnik, ako mi damo maksimum, možemo da napravimo dobar rezultat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading