CRNA SERIJA SE NASTAVLJA: "Orlići" propadaju, TONU KAO TITANIK!

Autor:

Sport

05.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije (igrači uzrasta do 21 godine) ponovo je razočarala pošto je na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2023. (domaćini Rumunija i Gruzija) izgubila od Ukrajine 1:0 u SC Stara Pazova.

Republika

Foto: fss.rs

Srbija - Ukrajina

Zaključno sa ovim mečom "orlići" su u poslednjih 11 mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u dva ciklusa, ostvarili učinak od tek tri pobede i isto toliko remija, uz čak pet poraza.

NASLEDILI NAJGORE

Naši mladi reprezentativci su tako nastavili crni niz i propadanje u rupu bez dna jer, podsetimo, u borbi za kontinentalno takmičenje koje se igralo ovog leta, videli smo najgore izdanje naših mladića u ovom milenijumu. Naime, u poslednjih 20 godina nikada se do tada nije dogodilo da Srbija U-21 završi kao četvrta u borbi za EVRO, dok su, recimo, "orlići" 2007. bili vicešampioni Evrope.

U tom pomenutom crnom ciklusu promenila su se tri selektora - Goran Đorović, Nenad Neško Milovanović i Ilija Stolica, a sada ih je nasledio Zvonko Živković. Upravo aktuelni šef struke "orlića", i pored neuspeha, nije zabrinut, već veruje da se prvi mačići mogu baciti u vodu.

Republika

Foto: FSS

Zvonko Živković

- Očekujem da će ovi momci, koji su vrlo talentovani i s kojima radim mesec, dva, igrati bolje i da ćemo ipak uhvatiti priključak s ostalim reprezentacijama. Pred nama je svaki meč kao finale, i ovo nam je bilo finale. Mi svaki meč želimo da dobijemo, hoćemo da izgradimo naš mentalitet. Da li ćemo ići na EP i da li se sve biti dovoljno, ne znam, prosto tražićemo maksimum u svakoj utakmici, pa dokle doguramo. Jesmo izgubili, ali nećemo spustiti glavu, ovo nije naš kraj, ovo je naš početak - rekao je, između ostalog, Živković.

VELIKO RAZOČARANJE

Koliko stvari ne štimaju u redovima "orlića", govore i reči Filipa Stevanovića, koji je posle duela priznao da se tim nije ozbiljno pripremio za protivnika.

- Nismo dobro ušli u utakmicu, nismo se dobro pripremili za protivnika, da budem iskren. Nadam se da ćemo u sledeću utakmicu (utorak protiv Severne Makedonije u Ohridu) ući mnogo više fokusirani i spremniji. Nadamo se pobedi. Razočarani smo, ali idemo dalje i nadamo se najboljem - istakao je krilni napadač Mančester sitija na pozajmici u Hervenenu.

Grupa H

ČETVRTAK

Jermenija - Farska ostrva 2:0 (1:0)

Francuska - S. Makedonija 3:0 (1:0)

PETAK

Srbija - Ukrajina 0:1 (0:1)

1. Jermenija 2 1  1 2:2 3

2. Farska Ostrva 2 1  1 2:2 3

3. Francuska 1 1   3:0 3

4. Ukrajina 1 1    1:0 3

5. Srbija 1   1 0:1

6. S. Makedonija 1   1 0:3

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading