SRBIJA NASTAVLJA TRADICIJU PROTIV LUKSEMBURGA: Marakana će ostati NEOSVOJIVA tvrđava!

Autor:

Sport

04.09.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalska reprezentacija Srbije danas će dočekati Luksemburg (18.00, Nova S) u četvrtom kolu A grupe kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022. u Kataru.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Srbije

 "Orlovi" bi protiv gostiju mogli da nastave tradiciju bez poraza na domaćem terenu u borbi za Mundijal, koja traje od 12. oktobra 2012. i neuspeha protiv Belgije (3:0 na Marakani). Od te večeri naš nacionalni tim odigrao je deset utakmica i ostvario učinak od šest pobeda i četiri remija.

POTREBNA PODRŠKA

U ciklusu kvalifikacija za Brazil 2014, posle Belgije, Srbija je pobedila Škotsku (2:0) i Severnu Makedoniju (5:1), dok je sa Hrvatskom upisan remi (1:1).

U borbi za Rusiju 2018. "orlovi" su savladali Austriju (3:2), Moldaviju (3:0) i Gruziju (1:0), a igrali su nerešeno sa Republikom Irskom (2:2) i Velsom (1:1). I dolazimo do sadašnjeg trenutka i trijumfa nad Republikom Irskom (3:2) i remija sa Portugalom (1:1).

Da će se tradicija nastaviti, u razgovoru za Srpski telegraf smatra i Darko Kovačević (47), proslavljeni srpski napadač.

- Nadamo se svi da će se nastaviti tradicija i da ćemo otići na Mundijal. Očekujem nastavak niza, reprezentacija igra odlično, sve ide nabolje sa selektorom Piksijem. Momcima treba podrška sa tribina, daju maksimum, mislim da su ovo krucijalne utakmice da budemo prvi u grupi - kaže bivši špic koji je za našu reprezentaciju dao 10 golova na 59 utakmica.

Ipak, nekadašnji as smatra da su najteži unapred dobijeni mečevi.

- Nema lakog protivnika, generalno jako je teško pobediti unapred upisanog autsajdera. Danas svi igraju fudbal, a Luksemburg ima ozbiljne igrače u ozbiljnim ligama - istakao je Darko.

POZNATA FORMULA

Selektor Dragan Stojković (56) imao je zanimljivu poruku, ali je, pre svega, istakao da veruje u kapitena Dušana Tadića i njegove saigrače.

- Sve zavisi od nas, nemam dilemu da će momci dati sve od sebe. Mi moramo da ćutimo i mnogo radimo. Da se borimo. Jer to je formula kako se vraća vera u srpski fudbal i kako reprezentacija Srbije može da pridobije ogromnu podršku koja nam je jako bitna. Znam startnih 11 od četvrtka, nemam dileme - rekao je Piksi.

Republika

Foto: Starsport

 

Darko: Dva špica zbog Piksijevog mentaliteta!

Smatra naš sagovornik da se Dragan Stojković odlučio na formaciju sa dva špica zbog napadačkog mentaliteta koji je gajio kao igrač.

- Piksi je i kao igrač voleo da igra na gol više, da bude golova. Ima Vlahovića i Mitrovića, momke koji, osim što su u dobroj formi, rade i dosta drugih stvari na terenu - zaključio je Kovačević iz Atine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading