LEĆE NEOSNOVANO KORISTI SITUACIJU, NIMALO ETIKE: Operativni direktor Crvene zvezde uzvraća Italijanima!

Autor: Republika

Sport

03.09.2021

12:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Leće je pred sudom FIFA dobio spor protiv Crvene zvezde zbog neraščišćenih računa vezanih za pozajmicu Filipa Falka.

Republika

Foto: Starsport

Marko Petrović

Predsednik Lećea Saverio Stiki Damjani je naveo da Crvena zvezda nije uplaćivala novac za Filipa Falka, te da je šampion Srbije tužen kod FIFA i dobijen na sudu. Opšrinije pročitajte ovde.

Posledice toga mogle bi da rigorozne, Crvena zvezda može da izgubio pravo registracije novih igrača u naredna dva prelazna roka. Potrebno je da se plati 1.000.000 evra, plus penali i kamate.

Operativni direktor Crvene zvezde Marko Petrović objasnio je situaciju u ime šampiona Srbije:

- Prethodnih godinu ipo dana je jako težak period globalno za fudbal. Procenjeni gubici klubova samo u 2020. godini od strane FIFA iznose 14 milijardi dolara.
Minus u fudbalskom sistemu je doveo do pada tražnje za igračima kao i opšte krize likvidnosti medju klubovima koji medjusobno kasne sa izmirenjem obaveza.
 Na današnji dan Crvena zvezda ima potraživanja od nepunih tri miliona evra od čega je preko milion dospelo na naplatu. Za veći deo istih smo utužili druge klubove pred FIFA i CAS.

Za transfer Falka Crvena zvezda je prvobitno imala docnju u plaćanju upravo zbog kašnjenja u naplati planiranih priliva. U tom momentu smo imali nenaplaćena dospela potraživanja od još većeg broja klubova iz više zemalja. Italijanski klub je odmah istakao potraživanje za penale zbog kraćeg kašnjenja koje nismo prihvatili. Iz tog razloga do konačne presude CAS-a po tom pitanju plaćanje nećemo izvršiti jer se ne slažemo sa potraživanjem koje je italijanski klub istakao. Koristimo sve pravne instrumente da zaštitimo klub u ovom momentu posebno od slučajevima kada druga strana pokušava neosnovano da iskoristi nastalu situaciju i ne pokazuje minimalnu poslovnu etiku dobrog privrednika i poslovnog partnera -

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading