SVO RONALDOVO LUDILO: Portugal gubio do 89. minuta, pa se iščupao - Luksemburg bolji od Azerbejdžana!

Autor:

Sport

01.09.2021

20:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored Srbije koja je slavila u prijateljskom meču sa Katarom, pobedu je ostvarila selekcija Luksemburga nad Azerbejdžanom 2:1, kao i Portugal koji je stigao do trijumfa u nadoknadi vremena protiv Irske 2:1, u okviru Grupe A kvaifikacija za Svetsko prvenstvo 2022.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Portugal je gubio sve do 89. kada je Kristijano Ronaldo pogodio za izjednačenje, a potom i u nadoknadi vremena za pobedu.

Prethodno je promašio penal i uspeo da zabeleži još jedan nesportski potez u dresu reprezentacije.

Ronaldo se spremao da izvede penal, protivnički igrač mu je nešto dobacio, da bi Portuglac uzvratio udarcem za koji nije kažnjen od strane sudije, ali jeste promašio penal u 15. minutu meča.

Dominirali su Portugalci, ali nisu mogli do gola, a onda je usledio hladan tuš, Irci su došli do vođstva u 45. minutu, posle kornera Mekgrata pogodio je Igan.

Kada se činilo da će ostati 1:0 za Irsku, Ronaldo se u 80. minutu sjajno snašao u šesnaestercu i i glavom prvo izjednačio, a onda na gotovo identičan način u šestom minutu nadoknade i trijumf Portugala.

Luksemburg je savladao Azerbejdžan 2:1 i pokazao Srbiji da veoma ozbiljno treba da shvati duel sa narednim rivalom u grupu. Sve je rešeno u prvom poluvremenu.

Gonsalveš Pinto je doveo domaće igrače već u osmom minutu, a prednost je duplirao Rodrigez iz penala u 28. minutu. Počasni gol za Azerbejdžan postigao je Mahmudov u 67. minutu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading