ILIĆ PRETI ZVEZDI: Idemo na POBEDU!

Autor: Republika

Sport

28.08.2021

15:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi trener Čukaričkog Saša Ilić najavljuje ozbiljan pristup protiv šampiona Srbije Crvene zvezde.

Republika

Foto: Starsport

Nekada rivali, danas u trenerskom poslu - Saša Ilić i Nenad Milijaš

Posle ubedljivog trijumfa na debiju od 3:0 protiv Radničkog iz Niša, Ilić je odmah "bačen u vatru" duelom sa Crvenom zvezdom, zakazanom u nedelju od 18:55h:

- Nismo imali mnogo vremena za pripremu utakmice, odradili smo tek nekoliko treninga sa ekipom pred taj duel. Momci su pokazali karakter, ispunili su zadatke koje su dobili pred meč, na kraju smo ostvarili važnu pobedu. Nije lako igrati u Kragujevcu, pred publikom koja uvek daje veliku podršku domaćem timu. Mnogi će tamo gubiti bodove, pa je ova pobeda zbog toga još značajnija - kazao je Ilić.

Saša je ekipu Čukaričkog zvanično preuzeo pre 11 dana, u međuvremenu upoznao se i kako klub funkcioniše iznutra.

- Sve ono što sam znao o Čukaričkom, sada sam imao priliku da se na licu mesta uverim u to. Stvari u klubu odlično funkcionišu, na meni i mom stručnom štabu je da samo razmišljamo o treninzima i utakmicama. Tačno se zna ko šta radi i ovo je model po kojem jedan fudbalski klub u Srbiji treba da funkcioniše.

Čukarički je posao u Kragujevcu ostvario prema očekivanjima, ali sada Brđane očekuje daleko teži zadatak, u goste im dolazi Crvena zvezda.

- Znamo ko nam je rival, ne treba trošiti mnogo reči o kvalitetima Zvezde. Krenuli su vrlo dobru u sezonu, izborili plasman u grupnu fazu Lige Evrope, odigrali vrlo dobro oba meča protiv Kluža... Nisu se štedeli ni u revanšu, slavili su i u Rumuniji, sigurno sa velikom dozom samopouzdanja stižu na Banovo brdo. Isto važi i za nas posle pobede u Kragujevcu, svi preduslovi za kvalitetan meč su tu. Na nama je da se suprotstavimo velikom rivalu, da iskoristimo svaku priliku koja nam se ukaže. Čukarički nije klub koji će se braniti protiv bilo koga, pa ni protiv Zvezde, svakako ćemo ići na pobedu. Ali, ovo je samo jedan meč, biće ih još mnogo do kraja prvenstva, svaki jednako bitan - kazao je Ilić.

rvena zvezda je u četvrtak uveče igrala u Klužu, može li umor rivala da bude prednost Čukaričkog?

- Ne razmišljamo na taj način. Naprotiv, Crvena zvezda ima ogroman fond vrlo kvalitetnih igrača, i njima će ovo biti poslednji meč pred pauzu, kad će imati priliku da se osveže posle vrlo napornog ritma.

Čukarički je imao dosta kadrovskih problema, još uvek su van stroja Darko Puškarić i Miladin Stevanović, rovit je Srđan Mijailović.

- Nećemo žuriti sa njihovim povratkom u tim, tek kad budu maksimalno spremni, tada će na teren. I nama će dobro doći pauza, između ostalog i zbog činjenice da će ti momci dobiti još vremena da se oporave. Od ogromne su važnosti za ekipu, ne samo zbog igračkih kvaliteta.

Na klupi crveno-belih će biti veliki Ilićev rival iz igračkih dana Dejan Stanković.

- Sada smo u drugačijim ulogama, Dejan je već postigao zavidne rezultate, čestitam mu i na plasmanu u grupnu fazu Lige Evrope. Bili smo veliki rivali na terenu, sada ćemo to biti i na klupama naših timova - kazao je Ilić, koji je na kraju još dodao:

- Velika je stvar za srpski fudbal mogućnost da imamo dva predstavnika u Ligi šampiona, a ukupno pet u Evropi. Želim mnogo uspeha Crvenoj zvezdi i Partizanu na međunarodnoj sceni.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading