PIKSI PRED SEPTEMBARSKE KVALIFIKACIJE: Zvezda i Partizan poseduju odlične igrače, ali oni koji mi se sviđaju imaju druge pasoše!

Autor:

Sport

27.08.2021

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se novinarima pred početak septembarskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Republika

Foto: FSS

Dragan Stojković

Srbiju u septembru očekuju tri utakmice, od čega su dve kvalifikacione protiv Luksemburga i Irske, dok je jedna prijateljska sa Katarom.

Dragan Stojković je obrazložio svoj spisak igrača za ove mečeve.

Kao što vidite, to je negde ista grupa kao prošli put i verujem u tu grupu. Poseduju kvalitet za on što tražimo u kvalifikacijama. Mladi Svilar i Birmančević su tu, povratnik Nastasić, svi oni su zaslužili da se nađu na spisku. Ne moram da obrazlažem ponaosob zašto i zbog čega je neko pozvan. Ja nisam menadžer nikome, to nije moj posao, idu gde im je bolje. Juče sam tek video da je Nastasić u Fiorentini - rekao je Piksi.

O igrama Veljka Birmančevića...

-  Momak nije nepoznanica, već je igrao za mladu reprezentaciju. U odličnoj je formi u Malmeu. Igre i golovi su mu na zavidnom nivou, i to me je nateralo da se on nađe na spisku.

Dolaskom Matije Nastasića u Fiorentinu Srbija ima, čak, četiri reprezentativca u Firenci.

Pola Fiorentine igra za nas. Dobro je što su na jednom mestu zbog komunikacije. Za Matiju je dobro što se vratio u Firencu, tamo je napravio ime.

Usledio je Stojkovićev komentar o mečevima koji slede, a odgovorio je i na pitanje da li će protiv Katara na teren izvesti kombinovani tim.

Računam na sve igrače. Nalazimo se pred drugom fazom kvalifikasija, posebno su važni mečevi sa Luksemburgom i Irskom, celokupno znanje smo usredsredili na ta dva rivala. Znate kakav stavim imam prema prijateljskim utakmicama, ali moramo da odigramo sa Katarom u Debrecinu. Verovatno će šansu dobiti igrači sa manjom minutažom - kaže Stojković.

Na spisku nema nijednog fudbalera iz tabora Crvene zvezde i Partizana.

- Znate, ima tu odličnih igrača ,ali oni koji mi se sviđaju ne mogu da igraju za Srbiju, imaju neke druge pasoše. Eto, time sam vam sve rekao na tu temu. Mislim da su Liga Evrope i Liga konferencija po meri oba kluba, Liga šampioma je ipak neka druga dimenzija. Raduje me dosta i taj uspeh i prvih šest kola u Superligi gde nema loših komentara o  suđenju. Na dobrom smo putu povratka našeg fudbala s kog ne smemo da skrenemo. Verujem da niko više neće da priča o nečasnim radnjama. Nadam se da će Nacionalni stadion da počne do kraja godine da se gradi. Sve je to dobro za naš fudbal.

Piksi će po prvi put imati priliku da vodi tim pred navijačim Srbije od kada je seo na selektorsku klupu "Orlova".

Nisam uzbuđen, srećan jesam, ali ne i uzbuđen.Fudbal se igra zbog navinača, sve što radimo je zbog njih.

Od septembarskih mečeva u kvalifikacijama ćemo gledati i VAR sistem.

- Dobijate poštenije sudijske odluke, svaka greška će biti ispravljena. Bolje da duže traje kontrola neke situacije, ali da bude sve pošteno. Naravno da podržavam uvođenje VAR-a, to može da odluči ko će biti prvi, ko drugi, ko treći u kvalifikacijama za Evropska i Svetska prvenstva - zaključio je Piksi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading