ZAGREPČANI BEZ IKAKVE ŠANSE: Šerif ODOLEO u Zagrebu i otišao u Ligu šampiona, Dinamo će ponovo u Ligu Evrope!

Autor:

Sport

25.08.2021

20:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobili smo još dva učesnika Lige šampiona.

Republika

Foto: Starsport

Detalj sa meča Crvena zvezda Šerif

Dinamo iz Zagreba u revanš meču nije uspeo da anulira prednost Šerifa od 3:0 iz prve utakmice. Hrvatski šampion nije ni pobedio u Zagrebu, pošto se meč završio rezultatom 0:0.

Ekipa iz Tiraspolja će tako po prvi put igrati u grupnoj fazi Lige šampiona, a do elite su došli preko dva velikana iz bivše Jugoslavije, Crvene zvezde i Dinama.

Gosti iz Pridnestrovlja su već u 4. minutu mogli da povedu, ali je stativu pogodio Sebastijen Til. Dinamo je nekoliko minuta kasnije pripretio preko Petkovića, tukao je glavom Hrvat, ali je Atanasaidis fantastično odbranio.

Do kraja poluvremena sem ponekih udaraca sa distance više nismo videli nijednu stopostotnu priliku. Šerif je taktički odigrao savršeno prvih 45 minuta.

Dinamo je bio bolji rival u drugom poluvremenu, ali ponovo nije mogao da stvorni nijednu ozbiljniju akciju pred golom Šerifa. Moldavci su, baš kao i u mečevima sa Zvezdom, igrali na fantastičnom nivou.

Uspeo je Oršič u 77. minutu da postigne gol, ali je on bio poništen zbog ofsajda. Do kraja meča veliku šansu je ponovo propustio Bruno Petković, pošto je sjajni Atanasaidis ponovo bio na visini zadatka. Traore je u nadoknadi mogao da donese pobedu svom timu, ali je Livaković bio siguran na svom golu.

Na kraju, Šerif u dvomeču sa Dinamom nije primio ni gol, i time je dokazao da se radi o izuzetnoj ekipi i posle eliminacije i srpskog i hrvatskog šampiona jasno je da je moldavski prvak u potpunosti zaslužio plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Dinamu ostaje Liga Evrope, u kojoj je protekle sezone stigao do četvrtfinala.

U Ligi šampiona igraće i Salcburg. Austrijski klub je i u revanšu bio od Brondbija sa 2:1, a isti rezultat je bio i u prvoj utakmici.

Sve je već bilo gotovo posle 10 minuta. Sesko i Aronson su postigli golove i doneli prednost gostima od 2:0. Brondbi je sredinom drugog poluvremena uspeo da smanji preko Maksoa, ali to nije bilo dovoljno da se meč uvede u dramu.

Poslednji učesnik grupne faze Lige šampiona znaće se kasnije tokom večeri, pošto Šahtjor i Monako igraju produžetke. U prvom meču Ukrajinci su slavili u gostima sa 1:0, a Monako je sada uzvratio rezultatom 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading