BIVŠI NAPADAČ VERUJE U CRNO-BELE: Partizane, sruši Santa Klaru i crnu tradiciju!

Autor: Vladimir Zogović

Sport

26.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poraz Partizana na Azorskim ostrvima (2:1) u prvom meču plej-ofa za plasman u Ligu konferencija produbio je agoniju kada je reč o međusobnim duelima crno-belih sa portugalskim klubovima, koja traje od 2002, kada je u Lisabonu senzacionalno savladan Sporting.

Republika

Foto: Starsport

Fudbaleri Partizana

Strelac na tom meču Andrija Delibašić, pred večerašnji revanš sa Santa Klarom u Humskoj (21.00, RTS 1), za Srpski telegraf optimistično najavljuje da je došlo vreme da njegov bivši klub konačno sruši negativnu tradiciju.

REPOVI PROŠLOSTI

Naime, moraće "parni valjak" da se izbori i sa repovima prošlosti jer je samo dvaput (protiv Temišvara 2008. i Tromsoa 2013) u revanšima na svom terenu uspevao da izbori pozitivan rezultat nakon prvog meča u gostima. S druge strane, hrabri to što je Partizan u Humskoj poslednji put u evrokvalifikacijama poražen još 2017. od Olimpijakosa.

- Ispratio sam skoro sve utakmice Partizana ove sezone, a biću i večeras na stadionu. Eliminacijom Sočija su napravili pravu malu senzaciju. Partizan je pred svojim navijačima u velikoj prednosti, ali treba još neke stvari da se poklope. Optimista sam, crno-beli su kvalitetniji tim, te mislim da će proći dalje - počinje priču Delibašić i nastavlja:

- Portugalci su nepredvidivi, jeste da će im nedostajati centarfor, ali oni nemaju šta da izgube pošto su zapostavili domaće prvenstvo. Partizan se pita, ali će morati da bude agresivniji. Biće teško ako ne bude tako. Moraće da iskoriste šanse koje će im se ukazati, da budu maksimalni i fokusirani 90 i više minuta.

PAMTI RONALDA

Bivši pomoćnik u stručnom štabu Partizana koji uskoro započinje samostalnu trenersku karijeru nakon završene prolicence evocirao je uspomene na poslednji trijumf crno-belih nad Portugalcima pre skoro dve decenije.

- Pamtim po dobrom taj meč, između ostalog, i zbog Kristijana Ronalda i Rikarda Kvarežme, koji su tada isplivali, a naš trijumf je zbog njih s vremenom još više dobio na važnosti. Protiv Portugalaca je uvek teško, naročito kada se igra na rezultat, imaju brzinu, mešavina su sa Brazilcima. Rado se setim tog meča iako smo ispali u narednom kolu - zaključio je Delibašić.

Republika

Foto: FK Partizan

Rikardo je luksuz!

Bivši centarfor crno-belih ima samo reči hvale za naslednika Rikarda Gomesa.

- Meni se Rikardo opasno sviđa kao igrač. Poseduje sve što ima jedan moderan centarfor, šutira sa obe noge, tehnički potkovan, osećaj za prostor, kompletan igrač. Luksuz je imati takvog napadača - ističe Delibašić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading