ENGLEZI NE PUŠTAJU REPREZENTATIVCE: FIFA preti sankcijama, klubovi ne odstupaju!

Autor:

Sport

25.08.2021

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerligaški klubovi jednoglasno su odlučili da ne puste svoje fudbalere da putuju u zemlje koje su na crvenoj listi Britanije.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Aleksandar Mitrović

Srbija neće biti na udaru zbog ovog pravila, jer nije na crvenoj listi Britanije. Nemanja Matić i Luka Milivojević su se oprostili od reprezentacije, tako da od naših rerpezentativaca na Ostrvu igra samo Aleksandar Mitrović, međutim ovo je pobuna prvenstveno premijerligaša.

Oni tako žele da izbegnu 10 dana karantina po povratku sa reprezentativnih obaveza. 

Naravno, ovo nije konačna odluka, ovo je još jedan u nizu pokušaja da se britanska vlada natera da napravi ustupke prema tim fudbalerima, odnosno da ne moraju da idu u samoizolaciju. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

FIFA pokušava da pronađe rešenje u razgovorima sa klubovima, nacionalnim savezima i vladama zemalja. 

Ali, ako to ne uspe, FIFA bi mogla da kazni klubove. Sankcija koja se pominje jeste zabrana igranja za klubove u pet dana od povratka sa reprezentativnih obaveza. 

Vlada Britanije popustila je pravila o karantinu tokom Evropskog prvenstva ovog leta. Zbog toga se našla na žestokom udaru javnosti, tako da je sada jako oprezna pre nego što uradi nešto slično. 

- Klubovi su uzdržano, ali jednoglasno odlučili da ne puste igrače za reprezentativne utakmice za zemlje koje se nalaze na crvenoj listi - navodi se u saopštenju Premijer lige.  

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading