ŠVEĐANI SLAVE SRBINA: Birmančević MAJSTORIJOM odveo Malme u Ligu šampiona, Jang Bojs pokorio Budimpeštu, Benfika odolela u Holandiji sa igračem manje!

Autor:

Sport

24.08.2021

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobili smo tri učesnika u grupnoj fazi Lige šampiona.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen/Pustь govorяt

Veljko Birmančević

Fudbaleri Malmea izborili su plasman u Ligu šampiona. Posle pobede u Švedskoj od 2:0 oni su izgubili u Razgradu od Ludogoreca sa 2:1, što je bilo dovoljno da se izbori igranje u eliti.

Junak švedskog giganta ponovo je bio fantastični Veljko Birmančević. On je u 42. minutu postigao spektakularan pogodak iz slobodnog udarca sa nekih 30-ak metara i tako izjednačio na 1:1. Ludogorec je nešto ranije poveo golom Nedeljkova.

U 60. minutu Sotiriu je pogodio sa bele tačke i Ludogorec je stigao na gol od produžetaka. Ipak, do kraja meča promene rezultata, pa će u Ligu šampiona Veljko Birmančević i njegov Malme.

Fudbaleri Jang Bojsa su u prvom meču u Bernu pobedili Ferencvaroš sa 3:2, a istim rezultatim slavili su i u Budimpešti.

Cesiger je doveo Švajcarce u vođstvo u 5. minutu, ali je domaćin do kraja poluvremena stigao do potpunog preokreta golovima Vinga i Maea.

Fasnaht na startu drugog poluvremena pogađa za 2:2, a onda Ferencvaroš ostaje sa igračem manje pošto je direktan crveni karton dobio Laiduni. Jang Bojs je do kraja meča promašio penal, ali i postigao gol preko Mambimbija i potvrdio plasman u Ligu šampiona.

U poslednjem meču PSV i Benfika su u Ajndhovenu remizirali 0:0. Portugalci su prošli dalje pošto su u prvom meču u Lisabonu slavili sa 2:1.

Benfika je od 32. minuta igrala sa igračem manje. Verisimo je dobio dva žuta, samim tim i crveni karton. Ipak, PSV nije uspeo da do kraja utakmice postigne barem jedan gol.

Imao je domaćin nekoliko velikih šansi, ali uzaludno je bilo sve, pa je Benfika ta koja će igrati u grupnoj fazi LŠ, dok će PSV morati da se zadovolji Ligom Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading