NA POMOLU RAT ZVEZDAŠA! Duel Bena i Kange, na čijoj strani će biti Delije?

Autor: Republika

Sport

18.08.2021

07:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Crvene zvezde Mohamed el Fardu Ben i Gelor Kanga igraće jedna protiv drugog u grupnoj fazi Afričkog kupa nacija.

Republika

Foto: Starsport

Ben i Kanga će igrati jedan protiv drugog na Afričkom kupu nacija

Od 9. januara do 6. februara u Kamerunu će se održavati 33. izdanje Afričkog kupa nacija. Trofej brani Alžir, a mnogo je pretendenata na titulu.

Voljom žreba reprezentacije Komorskih ostrva i Gabona našle su se u istoj grupi na Afričkom kupu nacija. To znači da će fudbaleri Crvene zvezde Mohamed el Fardu Ben i Gelor Kanga igrati jedan protiv drugog na ovom takmičenju.

Upravo je ta grupa C, u kojoj su još Maroko i Gana označena kao "grupa smrti", odnosno najteža na Afričkom kupu nacija. Ben će na Kangu udariti već u prvom kolu, 10. januara naredne godine.

Za Benove Komore ovo je istorijsko učešće na kontinentalnom šampionatu, pošto se reprezentacija prvi put plasirala u grupnu fazu. Gabon je dvaput stizao do četvrtfinala, dok su Gana i Maroko bivši osvajači.

Reprezentacija Gvineje za koju igra prvotimac Partizana Sejduba Suma nalazi se u grupi B sa Senegalom, Zimbabveom i Malavijem.

SASTAVI GRUPA

Grupa A: Kamerun, Burkina Faso, Etiopija, Zelenortska Ostrva

Grupa B: Senegal, Zimbabve, Gvineja, Malavi

Grupa C: Maroko, Gana, Komori, Gabon

Grupa D: Nigerija, Egipat, Sudan, Gvineja Bisao

Grupa E: Alžir, Sijera Leone, Ekvatorijalna Gvineja, Obala Slonovače

Grupa F: Tunis, Mali, Mauritanija, Gambija

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading