CRNI DANI U MILANU: Inter NA PRODAJU! Cena 600.000.000 evra!

Autor:

Sport

17.08.2021

08:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aktuelni šampion Italije, milanski Inter, u velikim je problemima poslednjih nedelja. Naime, "Neroazuri" u naredne tri godine mora vratiti 340 miliona evra duga, premda je ovog leta od prodaje igrača zaradio oko 170 milion eVra, otkriva Italijanski Il Fatto Quotidiano.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Teško se izvući iz ove krize. 

Ukupna dugovanja Intera idu iznad 700 miliona evra i njegovi vlasnici nemaju puno vremena da vrate minimalno polovnu te svote.

Naime, firma Great Horizon, koja u vlasništvu ima 68% upravljačkih sredstava nad klubom, pozajmila je 275 miliona od Oaktreea, američke globalne kompanije za upravljanje imovinom.

Dug prema toj kompaniji mora biti vraćen u naredne tri godine, a obzirom na to da godišnja kamata na pozajmljeni novac iznosi 9%, to znači da Inter duguje 340 miliona evra.

Ranije spomenuti izvor navodi da Inter ima obaveze u iznosu od 375 miliona evra, koje mora isplatiti do kraja 2022. godine.

Sada Il Fatto Quotidiano piše da je Great Horizon spreman prodati Inter za 600 miliona evra, a navodno su Britanci, i dalje zainteresovani pošto su početkom ove godine več nudili 700 miliona za prauzimanje upravljačkih sredstava. 

Podsetimo, klub je zbog finansijske krize smanjio plate igračima te prodao Romelua Lukakua u Čelsi za 115 miliona evra i Hakimija u Pari Sen Žermen za 60 miliona evra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading