ŠOK U SUPERLIGI: Crno-beli se RASTALI sa trenerom!

Autor: Republika

Sport

16.08.2021

12:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Neočekivana smena trenera na našim terenima.

Republika

Foto: Starsport

Dueli beogradskih crno-belih, Partizana i Čukaričkog

Dušan Đorđević više nije trener Čukaričkog.

Republika

Foto: FK Čukarički

Dušan Đorđević

Porazi od Kolubare u Lazarevcu (1:3) i od Hamarbija (1:5) u Švedskoj, zatim remi protiv Radničkog iz Niša (0:0), inicirali su sporazumni rastanak saradnje:

- U razgovoru sa rukovodstvom kluba rešio sam da podnesem ostavku, ne bi li se ekipa prodrmala. Nema velikih neuspeha iza nas, osim dva vezana poraza od Kolubare i Hamarbija. Posebno je ta utakmica u Švedskoj bila žestoka za nas i naše navike. Opet, ne sme da se dozvoli da ekipa uđe u letargiju, u eventualnu seriju negativnih rezultata, zbog toga sam se odlučio za ovaj potez - kazao je Dušan Đorđević, koji je u Čukaričkom proveo dve godine, od toga 11 meseci kao šef struke.

Za vreme boravka na Banovom brdu, Đorđević je beležio značajne uspehe te je Čukarički nakon sjajnog plasmana na domaćoj sceni izborio mesto u kvalifikacijama za Ligu konferencije, a posle eliminacije Sumgaita ostavio i vrlo dobar utisak u Beogradu protiv Hamarbija (3:1), ipak samo osam dana kasnije stavio je tačku na epizodu koja je trajala od prethodnog septembra kada je nasledio Aleksandra Veselinovića.

- Prelepe dve godine sam proveo u Čukaričkom, od toga skoro godinu kao glavni trener. Taj period je obeležen baš lepim rezultatima. Od prvog dana rada imao sam fenomenalan odnos sa ekipom, sjajnu saradnju sa igračima, sve je bilo na vrhunskom nivou. Na kraju je to oplemenjeno izlaskom u Evropu, ali ostaje žal za utakmicom u Stokholmu. Kad se osvrnem, nemam za čim da žalim, nemam čega da se stidim. Ponosan sam na sve što smo uspeli da uradimo u klubu koji ima ogromne ambicije. Naravno, veliku zahvalnost dugujem rukovodstvu kluba, koje mi je ukazalo šansu i poverenje, svestan sam da bi svaki trener u Srbiji voleo da bude u Čukaričkom. Hvala im što su mi dali šansu u momentu kad sam bio relativno nepoznat široj fudbalskoj javnosti - rekao je Đorđević i poželeo klubu i igrčima uspeh u nastavku sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading