PENAL RULET ODREDIO POBEDNIKA: Čelsi OSVETIO Mančester junajted i osvojio Superkup Evrope!

Autor:

Sport

11.08.2021

21:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija osvajači su Superkupa Evrope!

Republika

Foto: Tanjug/AP

Velika borba vodila se u Belfastu

Čelsi je u sjajnom meču odigranom u Belfastu savladao Viljareal nakon boljeg izvođenja penala. U regularnih 90 i 30 minuta produžetka bilo je 1:1, a u neizvesnoj penal seriji 6:5 za Plavce.

Ekipa Tomasa Tuhela je tako osvetila Mančester junajted kojeg je Žuta podmornica savladala u finalu Lige Evrope, takođe posle jedanaesteraca.

U Belfastu smo imali priliku da gledamo veoma dobru fudbalsku predstavu dva osvajača evropskih kupova u protekloj sezoni.

Čelsi je bio daleko bolji rival na startu utakmice. Plavci su u prvih 20 minuta imali veliku inicijativu, a dobre prilike propustili su Verner i Kante.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

 

Kada se činilo da engleski velikan malo popušta usledio je vodeći pogodak u 27. minutu.
Alonso je poslao loptu Havercu duž aut linije, ovaj podigao glavu, uputio loptu na "penal", gde ju je sačekao Zijeh i rutinski savladao Asenha.

Do kraja poluvremena videli smo tri dobre šanse Viljareala i dve Čelsija. Mendi je dva puta dobro intervenisao, a onda je duboko u nadoknadi Moreno pogodio prečku. 

Sem početnog udarca Haverca na startu drugih 45 minuta bolji rival u nastavku bio je Viljareal. Žuta podmornica je u 52. minutu ponovo pogodila okvir gola. Mendi je očajno ispucao loptu, a u šansi se još jednom našao Moreno koji ovoga puta šutira u stativu.

Uspeo je Mendi da odbrani i šut Estupinjana, ali je u 73. konačno bio savladal. Viljareal je stigao do zasluženog izjednačenja. Sjajna akcija Morena i Dije. Odličan dupli pas i precizan udarac Morena, slabijom desnom nogom, pod samu prečku.

Do kraja regularnog dela šansi nije bilo, pa se ušlo u dodatnih 30 minuta.

U prvom produžetku jedinu šansu je imao Pulišić. Ništa se nije menjalo ni u drugom produžetku, kada je opet jedini propretio Čelsi. Maunt je imao priliku, ali je Asenho odbranio.

Penali su odlučivali pobednika, a Tuhel je pred istek 120. minuta zamenio Mendija Kepom i to mu se isplatilo.

Haverc je prvi promašio penal, tačnije Asenho mu je odbranio. Ipak, seriju kasnije Kepa zaustavlja udarac Mandija. Oba tima su potom bila nepogrešiva sve do sedme serije kada je kapitenu Viljareala Raulu Albiolu rezervni golman Čelsija zaustavio udarac i doneo novi trofej na Stamford Bridž.

Uskoro opširnije...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading