ZAŠTO SE TOLIKO ČEKALO SA PRAŽNJENJEM TRIBINA U NOVOM PAZARU: Dokle više! Treba li neko da pogine?

Autor:

Sport

10.08.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zašto neko ne stane na put navijačkom divljanju na tribinama? Je l' treba neko da pogine, pa tek onda da se reaguje, kad već bude kasno?!

Republika

Foto: FK Partizan

Navijači Partizana u Novom Pazaru

Ova i brojna slična pitanja nameću se sama od sebe posle novog divljanja huligana, usled čega je meč četvrtog kola između domaćeg Novog Pazara i Partizana (1:4) prekidan četiri puta zbog, na sreću, samo verbalnih incidenata.

DVOSTRUKI ARŠINI

Jedna varnica bila je potrebna da dođe do obračuna dve strane, ali je pražnjenje tribine s gostima naloženo tek u 61. minutu, kada su grobari skandirali "Nož, žica, Srebrenica" i veličali generala Ratka Mladića. Međutim, reakcije nadležnih je izostala kod ispada domaćih navijača, koji su prethodili, kada su pevali da Kosovo nije Srbija i veličali Aliju Izetbegovića i zločine nad Srbima na Kosovu. Upravo to je zasmetalo i ministru unutrašnjih poslova Aleksandru Vulinu, koji je najavio stajanje na kraj ovakvim dešavanjima.

- Kada navijači Novog Pazara viču "Vučiću, pederu", to nije razlog za prekid meča, baš kao ni skandiranje "Kosovo je pored Srbije" ili "Alija, Alija mi smo tvoja armija". Skandiranje navijača Partizana "Nož, žica, Srebrenica" jeste, prema mom dubokom uverenju, dovoljan razlog da se meč prekine, ali zašto skandiranje "Žuta kuća" nije? Zašto jeste skandiranje Ratku Mladiću, a klicanje Naseru Oriću nije? Organizator Superlige mora da odredi jasna pravila koja važe za sve i koja ne dozvoljavaju donošenje odluka pod pritiskom. Zato ću pozvati na sastanak direktora takmičenja da se i ovo pitanje reši - poručio je Vulin.

TEK KRAJNJA MERA

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, odgovor na ova pitanja glasi - zato što niko ne sme da se suprotstavi huliganima. Pražnjenje tribina, odnosno stadiona, poslednja je solucija zbog straha od reakcije navijača, što je posebno izraženo na vrućim terenima, kakav je Novi Pazar. Zato se nastoji da se meč odigra po svaku cenu. E sad, zašto nije došlo do prekida kod prvih uvredljivih poruka, već tek kod ispada gostujućih navijača, pitanje je za nadležne.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

10.08.2021 06:12

Zbog nacionalistickih ispada treba zabraniti GIDINU DANA igranja sa publikom pa da vidis kako bi bilo reda na utakmicama