APEL ZA POMOĆ: Bivši golman Partizana igra utakmicu života!

Autor:

Sport

05.08.2021

16:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovan Radaković u teškoj situaciji, traži pomoć.

Republika

Foto: Starsport

Radovan Radaković

Humanitarna fondacija "Budi human" prikuplja novčana sredstva za čuvenog srpskog golmana Radovana Radakovića.

Radaković je bivši fudbalski golman koji je čuvao mrežu mnogih klubova. Najbolje trenutke karijere doživeo je u dresu Partizana sa kojim je dva puta bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije.

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, Radovan saznaje da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.

Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu.

Radovan, kao veliki borac u sportu, tako i u životu nije odustao od želje da život provede uz svoju porodicu. Veoma jake i mučne hemioterapije, razni kompleksi vitamina, korigovan način ishrane učinili su nemoguće. Radovanu je odobrena operacija u bolnici Koc University u Istanbulu.

Bivši golman je 4. jula ove godine stigao u bolnicu ali umesto planiranih osam dana i naizgled vrlo uspešne operacije, dogodile su se komplikacije sa kojima se njegov već izmučen organizam teško bori.

Obzirom na dug boravak u bolnici troškovi lečenja prevazilaze mogućnosti porodice stoga smo potrebni svi mi da pomognemo.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading