DEKI KRALJ PETARDI: Istorijski PODVIG Dejana Stankovića u evropskim mečevima!

Autor:

Sport

30.07.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan je Stanković Dejan, jedan je Stanković Dejan, stihovi su koji su odzvanjali Marakanom dok je bio igrač, najmlađi kapiten u istoriji Crvene zvezde, a i sada se čuju, možda i još jače otkako je seo na klupu voljenog kluba.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

I stvarno, popularni Deki je dokazao dobro poznate reči koje svaki navijač s ponosom skandira. Dejan Stanković je posle pobede crveno-belih nad Kairatom od 5:0 i plasmana u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona (naredni protivnik Šerif) postao jedini trener u istoriji nekadašnjeg evropskog i svetskog prvaka s tri petarde na međunarodnoj sceni.

DEMONSTRACIJA SILE

Pre šampiona Kazahstana, prošle sezone je prvo stradala Evropa (5:0) u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a potom i u L grupi Lige Evrope Slovan iz Libereca (5:1), gde je zbog crvenog kartona protiv Hofenhajma Deki pratio meč s tribina. Koliko je uspeh Dejana Stankovića veliki, pokazuje i to da je od 2000. Crvena zvezda samo dva puta trijumfovala s pet ili više datih golova.

To se dogodilo u sezonama 2003/04. protiv moldavskog Nistrua (5:0) i 2011/12. protiv Ventspilsa (7:0). Nije bilo lako Dejanu da dođe do ovakvog rezultata, međutim, priznaje da je imao pritisak, ali da je verovao u uspeh.

RepublikaFoto: Starsport
Tekst potpisa

- Rekao sam da je Crvena zvezda jednako rezultat, tako da sav pritisak je čini jačom. Na ovakvim utakmicama demonstriraš koliko si jak. Hvala igračima do neba. Ne znam kako da objasnim. Svestan sam pritiska jer ne bih dolazio u Zvezdu. Trebalo nam je da dođe jedna ovakva utakmica, da dobiješ na samopouzdanju - istakao je Stanković.

DOBAR PRAVAC

Podvig popularnog Dekija dobija na značaju jer je petardom počastio potpuno različita tri tima. Dodatno, vredno pomena jeste i to da Dejan Stanković ima 14 evroutakmica kao trener i samo jedan poraz. Obezbedila je Crvena zvezda petu godinu zaredom plasman u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja jer je čeka sigurno mesto u Ligi konferencija, ali stratega velikana iz Ljutice Bogdana to ne zanima.

- Ne zadovoljavamo se, dali smo sebi jasne ciljeve. Mislim da smo na dobrom putu. U utorak je već treće kolo, ide utakmica za utakmicom. Mi nastavljamo da radimo isto i da se ponašamo isto - zaključio je Dejan.

Petarde u Evropi pod Stankovićem

2020/21. C. zvezda - Evropa (Gibraltar)  5:0 1. kolo kvalifikacija za LŠ

2020/21. C. zvezda - Liberec (Češka) 5:1 2. kolo L grupe LE

2021/22. C. zvezda - Kairat (Kazahstan) 5:0 revanš 2. kola kvalifikacija za LŠ

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading