FIRMAŠIMA SE OVO NEĆE SVIDETI: Vojvodina se SELI u Humsku!

Autor:

Sport

24.07.2021

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hendikep za Novosađane pred nastavak evropskih kvalifikacija.

RepublikaFoto: Starsport
Stadion Partizana

Fudbaleri Vojvodine nadigrali su u gostima litvanski Panevežis sa 1:0 i nalazi se na pragu 3. kola kvalifikacija za UEFA Ligu konferencija, gde je čeka austrijski LASK.

Ipak, Voša neće moći da ugosti Austrijance na stadionu "Karađorđe", jer on ne ispunjava uslove za tu fazu takmičenja, pa je alternativa selidba u Humsku.

– Naš stadion je licenciran u trećoj kategoriji, što znači da možemo da organizujemo još revanš meč sa Panevežisom. Već u sledećem kolu bojim se da nećemo biti u mogućnosti da igramo na našem stadionu. Za to je potrebna licenca druge kategorije, koja za početak podrazumeva ‘češljeve’ na ulazu, rotirajuće metalne ulaze na stadionu sa merenjima. Nažalost, ukoliko prođemo Panevežis, u narednoj rundi igraćemo verovatno van ‘Karađorđa’, a alternativa je stadion Partizana - otkrio direktor stadiona Dragomir Tanović.

RepublikaFoto: fkvojvodina
Dragomir Tanović

Stadionu u "srpskoj Atini" potrebna je potpuna rekonstrukcija.

– Prošle godine u februaru trebalo je počnemo kompletnu rekonstrukciju stadiona, ali je pandemija uticala i poremetila sve planove. Prema mojim saznanjima, u decembru bi trebalo da počnemo sa renoviranjem. Ono podrazumeva radove po segmentima, kako bismo mi tokom renoviranja i dalje mogli da organizujemo utakmice na ‘Karađorđu’. Projekat je prošao sve potrebne inspenkcijske nadzore, sredstva su obezbeđena i ne odustajemo od toga da nastavimo da igramo na našem stadionu - zaključio je Tanović.

RepublikaFoto: fkvojvodina
Stadion "Karađorđe"
RepublikaFoto: fkvojvodina

Podsećanja radi, gol odluke u Litvaniji postigao je Nemanja Čović u 70. minutu, a novosadsku "staru damu" u nedelju od 21 čas očekuje derbi susret 2. kola Superlige Srbije protiv Partizana.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading