KVALIFIKACIJE ZA LŠ: Zahavi PONIZIO Galatasaraj, Legija IZBEGLA bruku, Olimpijakos se PROVUKAO!

Autor:

Sport

21.07.2021

21:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pored utakmice Kairat Crvena zvezda u sredu je odigrano još šest prvih mečeva 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Eran Zahavi

Holandski velikan PSV bio je najraspoloženiji, pa je na svom terenu u Ajndhovenu ponizio turski Galatasaraj sa 5:1.

Crveno-beli su ubedljivim trijumfom maltene obezbedili plasman u narednu rundu kvalifikacija. Junak je bio nezaustavljivi izraelski napadač Eran Zahavi.

Zahavi je postigao het trik i upisao prelepu asistenciju za bivšeg fudbalera Dortmunda i Bajerna Marija Gecea, koji je meč završio sa dva pogotka. Jedini gol za Galatu postigao je Klinč krajem prvog poluvremena.

Olimpijakos je sa minimalnih 1:0 savladao Nefči u Pireju i približio se trećem kolu kvalifikacija.

Strelac jedinog pogotka bio je Kamara u 29. minutu. On je desetak minuta kasnije dobio direktan crveni karton, pa su crveno-beli ostali sa igračem manje. Nefči je dominirao u nastavku, ali do gola nije stigao. Da stvar bude gora Čelik je u 63. minutu zaradio direktan crveni karton, pa je do kraja meča na terenu bilo 20 fudbalera. Olimpijakos je u potpunosti razočarao na ovom meču, ali je i pored toga stigao do važne pobede.

Legija je na svom terenu jedva savladala estonsku Floru sa 2:1. Poljski velikan je poveo golom nekadašnjeg fudbalera Lestera Bartoša Kaputske već u 3. minutu. Činilo se da će klub iz Varšave stići do lake pobede, ali dogodilo se potpuno suprotno.

Flora je u 53. minut izjednačila preko Sapinena i šokirala ceo stadion. Estonci su odoleli maltene do samog kraja, ali je u nadoknadi vremena Lopez doneo važan trijumf Legiji.

U ostalim mečevima Malmo je savladao Helsinki sa 2:1 u komšijskom derbiju, a srpski fudbaler Veljko Birmančević dobio je šansu u drugom poluvremenu u pobedničkom taboru. Preostala dva meča završena su 0:0, a igrali su Mura - Ludogorec i Slovan iz Bratislave - Jang Bojs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading