OŠTRO SAOPŠTENJE ARENE POSLE NEOSNOVANIH OPTUŽBI: Navikli su da pljačkaju državu i bogate se na njen račun, ne odgovara im ZDRAVA KONKURENCIJA!

Autor: Republika

Sport

21.07.2021

15:27

Zbog optužbi koje su povodom potpisivanja saradnje Arene Sport i Premijer lige, iznete na račun kompanije Telekom Srbija od strane pojedinih medija, generalni direktor Arena Channels Group Nebojša Žugić izneo je svoje viđenje dešavanja.

Foto: Zoran Ilić
Nebojša Žugić

Saopštenje Žugića prenosimo u celosti:

- Naš cilj je da se Arena gleda u svakom domaćinstvu u regionu. Posle ove kupovine opravdano očekujemo da ćemo se naći u svakoj kući u regionu i da će svi želeti da imaju Arena sport televiziju.

Kupovinom Premijer lige učinjen je veliki korak za Arena sport i Telekom Srbije zato što će to doprineti još uspešnijem poslovanju grupe, nastaviće se trend rasta prihoda i profita.

Očigledno je da veliki uspeh Arene smeta mnogima koji su navikli da se državne kompanije povlače i uništavaju zarad privatnih interesa pojedinaca.

Arena to neće NIKADA dozvoliti i radiće sve u interesu Telekoma, povećanja broja korisnika, prihoda i profita.

Čitam neke naslove i čujem nekakve lažne dušebrižničke stavove o tome koliko je plaćena ili preplaćena engleska liga. Iste te naslove i tekstove čitam posle svake naše kupovine novih prava (NBA, španska, portugalska i sada engleska liga)  ili produženja prava na prenose onih takmičenja koja su već kod nas (Liga Šampiona, Liga Evrope, italijanska liga, francuska liga).

To su isti oni koji su pljačkali i razarali našu državu i Telekom u prethodnom periodu, a sada se žale što država ide napred.

Foto: Zoran Ilić

Prvi put kada su dobili konkurenciju izgubili su utakmicu.

Za sve te lige bili su raspisani tenderi sa unapred poznatim uslovima i uglavnom se utakmica igrala u više krugova, nekada čak i tri ili četiri kruga. Ovde je zbog pravila nadmetanja proces izbora pobednika završen u drugom krugu. Dakle da je istina to o preplaćivanju mislite li da bi bilo više krugova i da bi nadmetanja bila toliko mučna i iscrpljujuća?

Prema informacijama do kojih smo došli i u ovom slučaju su u prvom krugu bili u prednosti u odnosu na nas, isto kao što je bio slučaj i u drugim nadmetanjima. Pa onda kada mi na kraju pobedimo onda krenu sa napadanjem, lažima i populističkim klevetama.

Jedina liga od liga ’’petice’’ (5 najjačih liga sveta), nemačka liga, za koju nije bilo raspisano nadmetanje na volšeban način nije završila kod nas. Pitanja koja smo uputili svima od same lige, preko nemačke ambasade i Evropske komisije ostala su bez odgovora.

Ovo je prvi put da su male televizije (male u odnosu na svetske medijske gigante) dobile priliku da se direktno bore za prava. Vodili smo poštenu bitku sa nekim od najvećih svetskih agencija koje se bave trgovinom prava i sa svim drugim lokalnim sportskim televizijama i pobedili.

Foto: Zoran Ilić

Očigledno svim tim dušebrižnicima smeta rast Arne, Telekoma i svih velikih kompanija sa državnim kapitalom u svojoj vlasničkoj strukturi, kao i napredak same države zato što to ugrožava njihove privatne interese.

Ti koji nas najžešće kritikuju i napadaju navikli su da pljačkaju državu i bogate se na njen račun.

Navikli su da nemaju konkurenciju i da ne rade na tržišnim principima.

Smeta im što mi nismo sluge tajkuna nego smo sluge svog naroda i svoje države koja se razvija i napreduje u svim sferama od zdravstva, ekonomije, vojske, sporta…….

Pročitao sam negde pitanje koliko bi dece moglo da se izleči sa tim novcem.

Pa sada se leči 15 puta više dece u 100 puta boljim uslovima nego za vreme kada su tajkuni ministrovali i vodili grad i državu.

Ja imam kontra pitanje, koliko dece je moglo da se izleči od neplaćenih poreza Dragana Šolaka i UM ili od para koje je Dragan Đilas sebi strpao u džepove ili još preciznije na račune u Mauricijusu i drugim egzotičnim zemljama- stoji u saopštenju Žugića.

 

 

Komentari (1)

Loading
Đuro

21.07.2021 16:06

Još da uspete otkupiti prenos reprezentacije u futbalu da cela Srbija može da prati prenos,kapa dole!