SUROVI MATIĆ: Daleko smo iza Hrvata! Oni se bore za TITULE, a mi za OPSTANAK

Autor:

Sport

13.07.2021

10:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Mančester junajteda bez dlake na jeziku pričao o razlici između srpskih i hrvatskih igrača.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nemanja Matić u duelu sa Lukom Modrićem

Srbija je propustila još jedno Evropsko prvenstvo, dok se Hrvatska kao i obično plasirala, prošla grupnu fazu, pa ispala tek u osmini finala posle produžetaka od velesile kakva je Španija.

Pre tri leta, Hrvati su bili vicešampioni sveta, dok je naša reprezentacija učestvovala na velikom takmičenju prvi put posle osam godina i odmah je ispala u grupi. Sada je poređenje između nas i komšija napravio Nemanja Matić.

- Imaju vrhunske igrače. Mi smo daleko iza Hrvata i moramo da budemo realni. Možda u nekim drugim sportovima smo bolji, ali pogledajte njihove fudbalere sa Svetskog prvenstva. Luka Modrić u Realu, Rakitić u Barseloni, Kovačić u Realu, Mandžukić u Juventusu, Lovren u Liverpulu, Vrsaljko u Atletiku, Perišić u Interu, Subašić u Monaku... Cela ekipa igra u najboljim evropskim klubovima - rekao je Matić za "SportLight", pa uporedio "vatrene" sa "orlovima".

Spomenuli smo Mitra u Fulamu, uz dužno poštovanje, ali njihov špic je igrao u Juventusu. Igrao - i bio jedan od najboljih igrača. Modrić i Rakitić su među najboljima na svetu. Igraju celu godinu na vrhunskom nivou i to što igraju dobro za reprezentaciju kada se skupe to je normalno. Kad pitate Modrića da li mu je čudno što je bio drugi, ali nije. Za nas bi bilo čudno!

Foto: Starsport
Nemanja Matić

Bivši reprezentativac Srbije se nada da će se situacija uskoro preokrenuti.

Imali smo tek nekoliko igrača u poslednjih sedam-osam godina u vrhunskim klubovima, drugi se bore za opstanak, ispadaju iz lige, naši mlađi moraju da se pozabave formom i da potpisuju za velike klubove, da igraju i iskoriste talenat, jer nas je sve manje - poručio je vezista Mančester junajteda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading