(FOTO) SLAVLJE DO ZORE: "Čizma" u DELIRIJUMU posle osvajanja TITULE ŠAMPIONA Evrope

Autor: Tanjug

Sport

12.07.2021

12:38

Italija i Italijani proveli su noć u delirijumu slavlja, nakon što je nacionalni fudbalski tim osvojio titulu prvaka Evrope.

Tanjug/AP
Proslava Italijana

Sve do zore ulice i trgovi gradova širom zemlje bili su prepuni sveta, mladih i starih koji su proslavljali pobedu uz ples, muziku, igre, viku, zvukove sirena, tuba, nacionalnu himnu, pa mediji kažu da se čini da u Italiji niko nije spavao.

U Napulju su, kao da je proslava Nove godine, organizovali veliki vatromet, a ulicama su inscenirali "sahranu Engleske", sa pogrebnim kolima i muzikom.

Tanjug/AP
Proslava Italijana

U Milanu, piše list "La Stampa", presrećni navijaci su se popeli na krov tramvaja i plesali, otvarale su se boce šampanjca. U opštem haosu povređeno je 15 osoba od kojih troje maloletnika teže, od petardi i topovskih udara.

Tanjug/AP
Proslava Italijana

Policija je nadgledala situaciju, ali nije reagovala na masovno okuplanje.

Tanjug/AP
Proslava Italijana

Pretežno su, kako izvestava agencija Ansa, nadgledali situaciju i pokušavali da spreče eventuale povrede ili štete, kao na primer u Trstu, na fontani na glavnom trgu.

Tanjug/AP
Proslava Italijana

Jutrošnje italijanske novine donose naslove poput "Budućnost je naša", "Italija nepobediva", "Italijansko remek delo", "Plavi su na krovu Evrope", "Italijanski breksit" i slično.

Tanjug/AP
Proslava Italijana

Mediji donose i analize sociologa i psihologa, koji upoređuju fudbal sa političkom situacijom, a glavna poruka je da je ovo "timska pobeda, zaslužena nakon dvogdišnjeg odricanja", piše list "Hafington post".

Tanjug/AP
Proslava Italijana

Pobednički tim danas će primiti prvo premijer Mario Dragi, a zatim će fudbalere koji su Italiji doneli evropski trofej nakon 53 godine, primiti i predsednik Serđo Matarela, koji je utakmicu pratio direktno sa tribina u Vembliju.

Komentari (0)

Loading