NAJGORA IZMENA U ISTORIJI FUDBALA? Selektor "sahranio" Engleze u finalu EP

Autor:

Sport

12.07.2021

09:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Apsolutni tragičar na "Vembliju" bio je Geret Sautgejt.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Geret Sautgejt

Reprezentacija Engleske propustila je priliku da postane šampion Evrope i to usred Londona, pošto je u finalu na "Vembliju" poražena od Italije posle penal serije.

U regularnih 90 minuta rezultat je bio 1:1, tokom dodatnih pola sata nije bilo golova, a na kraju su sa kreča "azuri" slavili 3:2.

Englezi su u penal lutriji promašili čak tri šuta, ali svaki od njih ide na dušu selektora Gereta Sautgejta, pogotovo oni iz treće i četvrte serije.

Naime, u prve dve serije su precizni bili imenjaci Hari Kejn i Megvajer, a onda su na scenu stupili Sautgejtovi specijalisti za penale.

Foto: Tanjug/AP
Džejdon Sančo i Markus Rašford ulaze u igru

Selektor "gordog albiona" je u 120. minutu utakmice u igru uveo Markusa Rašforda i Džejdona Sanča kako bi izveli penale, a oni su mu vratili promašajima.

Prvo je Rašford u trećoj seriji pogodio stativu, a potom je Sančov šut odbranio Đanluiđi Donaruma, pa se sa pravom možemo zapitati da li je ta dvostruka izmena pred sam početak penal serije najgora u istoriji fudbala.

Na kraju, u petoj seriji je odlučujući penal promašio i Bukajo Saka, igrač koji je takođe ušao sa klupe, ali tokom drugog poluvremena.

Kada se sve to uzme u obzir, potpuno je jasno da Sautgejt uopšte nije pogodio sa izmenama u ovom finalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading