BRAZIL, ŠVAJCARSKA I KOSTARIKA RIVALI SRBIJE NA SP: JURIŠ NA NEJMARA!

Autor:

Sport

02.12.2017

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dajte Brazil da se igramo! Fudbaleri Srbije igraće u Grupi E (tamo nas je poslao legendarni Fabio Kanavaro) na Mundijalu u Rusiji 2018. godine, a rivali "orlova" biće petostruki šampion sveta Brazil, Švajcarska i Kostarika, odlučeno je u petak žrebom u Moskvi!

RepublikaFoto: Starsport
Majstor fudbala: Nejmar je prva zvezda "karioka"

Naš nacionalni tim turnir će početi 17. juna (16.00) u Samari na Kosmos areni (stadion je još u izgradnji) protiv Kostarike, u drugom kolu igraćemo protiv Švajcarske u Kalinjingradu (20.00), dok se spektakl očekuje 27. juna, kada ćemo u Moskvi jurišati na Nejmara i "karioke", koji spadaju u krug najvećih favorita za osvajanje titule.

RepublikaFoto: Starsport

GENERALNA PROBA

Da podsetimo, Srbija je protiv Brazila igrala pre tri godine u Sao Paulu. Bila je to generalna proba za domaćina Mundijala 2014. godine, a savladali su nas sa 1:0 golom Freda. Interesantno je da je naša reprezentacija na SP 1950. godine imala gotovo identičnu grupu. Rivali su bili domaćin Brazil i Švajcarska, a treći protivnik je bio takođe iz Srednje Amerike - Meksiko.

Najbolji strelac Srbije u kvalifikacijama za šampionat u Rusiji Aleksandar Mitrović u razgovoru za Srpski telegraf poručuje da je zadovoljan grupom i da "orlovi" mogu do pobede protiv svih rivala, pa čak i protiv favorizovanih Brazilaca. Zanimljivo je da je sudar naše zemlje (kako god se zvala kroz istoriju) i Brazila najčešći susret u grupnoj fazi SP (zajedno sa mečom Argentina - Nigerija). Protiv "karioka" igraćemo peti put na Mundijalima.

ČVRSTI I DISCIPLINOVANI

- Može i protiv Brazila da se igra, a što da ih i ne pobedimo. Ako budemo igrali pametno i imali naš dan, možemo da iskoristimo njihove slabosti. Dobro je sve ispalo po nas, dobili smo možda i najbolju moguću grupu. Sve nam se poklopilo, čak i raspored - istakao je Mitrović, a potom analizirao ostala dva rivala:

- O Kostariki malo znam, igrao sam protiv nekoliko igrača možda, ali nisu slučajno tu. Dobro je što otvaramo protiv njih. Švajcarci su slični Austriji, trener je naš čovek. Igraju čvrsto i disciplinovano. Imaju par poznatih imena poput Šaćirija, Džake i Lihtštajnera.

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading