ENGLEZI I VEMBLI RUŠE ITALIJANE: Darko Kovačević analizira FINALE Evropskog prvenstva

Autor:

Sport

10.07.2021

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Azuri" su odigrali najlepši fudbal na turniru, ali publika i 55 godina suše su veći motiv za domaćina, kaže proslavljeni napadač za naš list.

RepublikaFoto: Starsport
Darko Kovačević

Kucnuo je čas da saznamo ime novog reprezentativnog prvaka Evrope! U velikom finalu na kultnom Vembliju u nedelju se sastaju Italija i Engleska (21.00, Nova S), koje su do ove utakmice stigle bez poraza.

"Azuri" jure drugu kontinentalnu titulu, dok "Gordi Albion" želi da vrati fudbal kući i osvoji prvi trofej posle Mundijala 1966. Mnogi smatraju da je selekcija "tri lava" u prednosti jer igra na svom terenu, a takvo mišljenje u najavi meča za Srpski telegraf izneo je i proslavljeni srpski napadač Darko Kovačević (47).

RAZLIČITI STILOVI

- Za mene su Englezi favoriti, posebno što igraju na Vembliju. Nisu osvojili ništa 55 godina i imaju veliki motiv. Daleko od toga da ga Italijani nemaju, ali oni su poslednjih decenija uvek bili u polufinalu, finalu ili čak osvajali takmičenja. Treba biti iskren i reći da su igrali i najlepši fudbal na turniru i sada nas očekuju dva različita stila fudbala - rekao je špic koji je na Ostrvu branio boje Šefild Venzdeja, a na Apeninima Juventusa i Lacija.

Spinacola: Dolazim na štakama!

Leonardo Spinacola (28), ofanzivni levi bek Italije, pokidao je ligamente u četvrtfinalu EP protiv Belgije i čeka ga pauza od najmanje pola godine. Ipak, on je potvrdio da će biti na tribinama Vemblija i bodriti saigrače.

- Dolazim na štakama! Ako bi Italija pobedila, morao bih da skočim i slavim sa svima - rekao je popularni Leo.

Kada govorimo o selektorima, naš sagovornik je pohvalio i Roberta Manćinija, protiv kog je imao priliku da igra, i Gareta Sautgejta.

- Roberto je iskusniji trener, nema poraz 33 utakmice zaredom, osvojio je titulu s Mančester sitijem i poznaje mentalitet Engleza, biće tu nadigravanja. S druge strane, Garet možda nije toliko iskusan na papiru, ali ima kvalitetan tim od 20 igrača, koji uvek mogu da iznenade. Ponavljam, domaćinu dajem blažu prednost - jasan je Kovačević.

RepublikaFoto: Starsport
Darko Kovačević

JOŠ SAMO CENTIMETAR

Očekivanja oba tabora su različita, a Đorđo Kjelini (36) podsetio je na predskazanje selektora Manćinija da će osvojiti turnir.

- Trener nam je usadio u srca i glave san o finalu. Kada nam je pre tri godine rekao da želi da osvojimo EP, mislimo da je lud. A on je za ove tri godine napravio tim koji je na ivici da taj san ostvari. Uvek nam je govorio "centimetar po centimetar" i sada nam je ostao još samo jedan da stignemo tamo gde smo krenuli - rekao je preiskusni štoper, a njegov kolega Hari Megvajer (28) kaže da ima drugačiji osećaj:

- Još nismo shvatili da smo u finalu, za mene je osećaj kao da smo na putovanju. Dobijamo utakmice i ide meč za mečom koji moramo da dobijemo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading