ZVANIČNO: Ovo je pravo ime Gelora Kange!

Autor:

Sport

09.07.2021

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dobre vesti za Gelora Kangu i reprezentaciju Gabona.

RepublikaFoto: Starsport
Gelor Kanga

Afrička fudbalska konfederacija potvrdila je odluku o odbijanju zahteva kongoanskog saveza u slučaju Gelor Kanga.

Smtraju da FS Konga nije priložio nove dokaze, kao i da je Kanga pravilno registrovan.

FS Konga podneo je tužbu protiv Gabona zbog Kange, a tvrdili su da je vezista Crvene zvezde lažirao datum rođenja.u kojij je tvrdio da je vezista Crvene zvezde lažirao datum rođenja.

Iz Konga su objavili da je Kanga nije rođen 1. septembra 1990. godine, kako stoji u njegovoj krštenici, već da je četiri godine stariji.

Oni su navodili da je omaleni vezista rođen u Kongu, kao i da su mu roditelji odatle, a da mu je pravio ime bilo Kiaku-Kiaku Kianga, kao i da je po odlasku u Gabon promenio identitet i postao državljanin Gabona. Isticali su i da je promenio ime i uzeo prezime očuha, koji ga je usvojio. Kao razlog za to naveli su da je to uradio kako bi zagrao u prvom profesionalnom timu i uzeo državljanstvo Gabona, zbog velikog broja stranaca u tom timu.

FS Konga je navodno imao i dokaze za to, koje je dostavio nadležnim organima. Zbog ovog slučaja zahtevali su izbacivanje Gabona iz svih takmičenja, ali do toga na kraju neće doći.

Afrička fudbalska konfederacija je dakle potvrdila da je Gelor Kanga Gelor Kanga i da je rođen 1. septembra 1990. godine, kao što mu i stoji u krštenici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading